Lolland-Falsters Lærerforening sender i dag æblemost til lærerne i Vordingborg.

Æblemost til lærerne i Vordingborg

I dag får lærerne i Vordingborg æblemost. Lærerne arbejder på mødeplan, fordi kreds og kommune ikke kan blive enige om en arbejdstidsaftale. Lolland-Falsters Lærerforening bringer æblemost for at vise solidaritet med lærernes arbejdsforhold.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi ved at der ligger et urimeligt pres på lærerne i Vordingborg, og derfor sender vi Æblemost fra Bandholm, ud på lærerværelserne i Vordingborg Kommune, for at vise vores sympati og solidaritet, i forhold til lærernes urimelige arbejdsvilkår", siger næstformand i Lolland-Falsters Lærerforening Signe Lund Winther.

Vordingborg Kommune ønsker at spare på lærernes arbejdstidsaftale. Vordingborg Lærerforening kan ikke se, at de med de besparelser som kommunen ønsker, er muligt at indgå en arbejdstidsaftale. Derfor har lærerne siden sommerferien arbejdet efter en såkaldt mødeplan, hvor skolelederne fastsætter starttidspunkt og sluttidspunkt for lærernes opgaver. Der er stor forskel på, hvordan skolelederne sammensætter mødeplanerne i kommunen.

Signe Lund Winther mener, at kommunen har frataget lærerne deres mulighed for at arbejde som professionelle lærere, når alle opgaver skal afstemmes med skoleledelsen.

"Vordingborg Kommune, har frataget lærerne deres mulighed, for at udføre deres arbejde på de tidspunkter, hvor det giver mening for eleverne, forældrene og lærerne. Det er skoleledelsen der skal fastsætte, at eksempelvis et teammøde kan ligge i 10 minutter i elevernes frikvarter - det er dybt bekymrende for kvaliteten af det arbejde som lærerne skal udføre", lyder det fra Signe Lund Winther.

Powered by Labrador CMS