Forlig bliver positivt modtaget i DLF

Danmarks Lærerforening tager positivt imod dagens forlig om en justering af folkeskolereformen. Brugt rigtigt kan aftalen blive et skridt i retning mod mere kvalitet i undervisningen, lyder det fra Anders Bondo.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Aftalen løsner båndene, så skoler får bedre mulighed for at prioritere kvaliteten i undervisningen. Det sker blandt andet gennem en mere fleksibel brug af folkeskolelovens §16b", siger formand i Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen og oplever, at politikerne denne gang har taget udgangspunkt i den viden, vi har fra forskningen og lærernes praksiserfaring.

"Forskningen viser entydigt, at hvis man prioriterer kvantiteten, og det sker på bekostning af kvaliteten, har det en direkte negativ betydning for elevernes udbytte af undervisningen. Samtidig konkluderer forskningen, at større autonomi til skolerne og lærerne har en positiv betydning. Bliver konsekvensen af aftalen, at der på den enkelte skole nu bliver bedre mulighed for at prioritere kvaliteten, vil det derfor være et klart fremskridt", siger Anders Bondo i en pressemeddelelse.

Her er folkeskole-aftalen

Han glæder sig over, at skolerne får større frihed til at forkorte skoledagen, men undrer sig over, at ikke også de ældre elever bliver sikret en kortere skoledag:

"Folkeskolen skal være forældrenes førstevalg, derfor skal vi naturligvis lytte til forældrenes ønsker. Det er til en vis grad sket med denne aftale. Det kan i den forbindelse undre, at aftalen ikke også rummer en nedsættelse af timetallet for de ældste elever. Vi ved fra undersøgelser, at langt de fleste ældste elever mener, at skoledagen er for lang. Det, mener jeg, vi skal lytte til, og bruge de nye muligheder, der nu er lokalt", siger Anders Bondo.

Han ser dagens aftale som et tegn på, at Christiansborg bakker op om det samarbejde om folkeskolen, som forårets overenskomstforlig med KL var udtryk for:

"Det er meget glædeligt for folkeskolen".

Powered by Labrador CMS