”Annette Lind og venstrefløjen - det vil sige Radikale og SF - kan ikke lide Merete. Det er så personligt det, der foregår. Og det er derfor, at jeg kan kalder det mobning", siger DF's skoleordfører om, at skoleforhandlingerne nu rykkes over i Finansministeriet på ønske fra Socialdemokraterne.

DF: Skoleforhandlinger flyttes til Finansministeriet på grund af mobning fra S

Det handler ikke om at komme tættere på en aftale, når Socialdemokraterne har bedt om at få flyttet skoleforhandlingerne over i Finansministeriet. Det er en personlig mobning af ministeren, mener Alex Ahrendtsen, Dansk Folkeparti.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dag kan man i flere medier læse, at de aktuelle folkeskoleforhandlinger på ønske fra Socialdemokraterne flyttes fra Undervisningsministeriet og undervisningsminister Merete Riisager (LA) over til Kristians Jensens (V) finansministerium.

Til dr.dk udtaler Socialdemokraternes undervisningsordfører Annette Lind, at hun vil have forhandlingerne rykket, fordi Merete Riisager har ageret "dybt uprofessionelt" indtil nu i forhandlingerne.     

S-ordføreren siger samtidig, at hun forventer, at forligskredssmedlemmerne hurtigt vil kunne nå hinanden med Kristian Jensen i front for forhandlingerne.

Skoleforhandlinger har udviklet sig til et verbalt slagsmål mellem rød og blå blok 

Den udlægning har dog ifølge Dansk Folkepartis folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen overhovedet ingen gang på jord.

Socialdemokraternes kritik af ministeren er i stedet udtryk for en personlig hetz mod ministeren, og det er "politik, når det er allerværst", lyder det fra DF-ordføreren.

"Det er mobning af en dygtig minister, og det udspringer af personlige motiver, som jeg har meget svært ved at forstå. Jeg synes, at de er meget urimelige, og det er virkelig ærgerligt, at det nu går ud over folkeskolen, at Annette Lind og for så vidt hele venstrefløjen mobber ministeren. Det er pinligt for folkestyret", siger han.

Hvorfor har Annette Lind brug for at mobbe ministeren?

"Jeg ved det ikke. Jeg har set, hvordan venstrefløjen og især Annette Lind har opført sig. Ministeren har været meget venlig, tålmodig, i godt humør, har grinet, har lyttet og forsøgt at være meget pragmatisk. Jeg oplever en venstrefløj, hvor især Socialdemokraterne og de Radikale forsøger at obstruere og trække tingene i langdrag, fordi de ikke vil have en aftale før et valg", siger han og fortæller, at han selv har et "fortrinligt samarbejde med ministeren, og at hun gør det godt".

DF: S og V indgår nyt makkerskab

Alex Ahrendtsen giver intet for, at Annette Lind siger, at hun forventer, at det vil have helt afgørende betydning, at forhandlingerne nu bliver rykket over i Finansministeriet.

Tror du, at det får nogen betydning, at forhandlingerne ryger over i Finansministeriet nu?

"Det gør det ikke. Det gør tværtimod bare tingene meget sværere", siger han og fortæller, at det langt fra er tilfældigt, at Socialdemokraterne gerne vil skifte fra en LA-minister til en Venstre-minister.

Her er regeringens skoleudspil: Færre understøttende timer og kortere skoleuge

Ifølge Alex Ahrendtsen vil Socialdemokraterne nemlig meget hellere forhandle med Venstre.

"Den gamle akse mellem Venstre og Socialdemokraterne er blevet genoplivet, hvilket er til skade for forhandlingerne, fordi så kommer vi ingen vegne. Det var også den samme akse, som fik reformforhandlinger i 2013 til at vare syv måneder".

Tror du, at det her kommer til at betyde, at skoleforhandlinger i fremtiden skal forhandles i Finansministeriet i stedet for Undervisningsministeriet?

"Der skal slet ikke forhandles derovre. Det skal de ikke, og det kommer jeg også til at sige. Og hvis Socialdemokraternes har behov for at tale med Venstre, så kan de jo bare gøre det".

SF før reform-forhandlinger: Skoler skal selv bestemme understøttende undervisnings skæbne

DF: Kynisk magtspil op til valget

Annette Lind indikerer, at stilstanden i forhandlingerne skyldes, at ministeren ikke genopstiller til næste valg. Er det korrekt?

"Nej, tværtimod gør det tingene lettere. Men det kræver, at man har en opposition, der vil samarbejde. Men vi har ikke en opposition, der vil samarbejde. Den obstruerer, og den smider grus i maskineriet. Det er på den ene side på grund af et kynisk magtspil forud for en valgkamp, som venstrefløjen tror, at vinder, og så er den båret af personlige motiver", siger han og tilføjer:

"Annette Lind og venstrefløjen - det vil sige Radikale og SF - kan ikke lide Merete. Det er så personligt det, der foregår. Og det er derfor, at jeg kan kalder det mobning. Det kommer fra partier, som altid taler om, at vi skal være så sociale, og vi skal være gode ved hinanden. De er ikke gode ved Merete. De er alt andet end gode. Jeg synes, at det er så uklædeligt".

DF: Der er brug for nye skoleordførere

Den nuværende stemning i forligskredsen er så dårlig, at Alex Ahrendtsen mener, at der skal en udskiftning til af nogle af partiernes skoleordfører til, før partierne kan nå til enighed om en aftale.

"Det ville hjælpe gevaldigt på tingene, hvis Socialdemokraterne og de Radikale satte nogle nye ordførere på, fordi der er så meget personligt, der er bundet op på det. Det handler ikke om folkeskolen længere. Det handler om alt muligt andet. Personligt nid og nag. Personlige ambitioner. Et forestående valg. Vi fik en erhvervsskolereform igennem med hiv og sving, men det var kun, fordi vi i Dansk Folkeparti skruede bissen på, at det til sidst lykkedes".

K: Der skal evalueres på dansk- og historiekanonen

I øjeblikket er der finanslovsforhandlinger i Finansministeriet. Betyder det, at skoleforhandlingerne for øjeblikket er lagt på is?

"Vi har ingen aftalte møder".

S afviser DF-kritik om minister-mobning: Vi vil bare gerne have en aftale

Læs mere

Dr.dk

Powered by Labrador CMS