#inklusion
0   19

Lærer: "Nogle elever ville have bedre af at være i et andet tilbud"

Lærerne i indskoling og på mellemtrin oplever jævnligt slag og spark, fortæller 'Martin'.

Martin er lærer på en mellemstor skole på Djursland. Han har været lærer i 12 år og underviser de ældste elever i dansk og kulturfag. Dér oplever han ikke problemer med udadreagerende elever, men det hører han fra sine kolleger, der underviser i indskoling og på mellemtrin.

"Der er kortere mellem episoderne nu end tidligere. Især kolleger, der underviser de yngre klassetrin, oplever slag og spark. Det er sjældent, at eleverne går efter lærerne, men lærerne bliver nu og da ramt, når de går imellem to elever, der er oppe at toppes. Flere kolleger end tidligere rammes af stress og er sygemeldte i en periode, måske fordi der kommer mange krav oppefra og fordi eleverne reagerer", siger Martin.

Artiklen fortsætter under banneret

Han mener, at det kan skyldes, at der er mange flere børn med udfordringer end tidligere, der begynder i folkeskolen. Tidligere var der specialtilbud, der tog nogle af de elever, der har store udfordringer.

"Jeg er relativ hårdfør, men jeg oplever, at kolleger rammes. Jeg tror, det er et sammenfald af mange ting. Nogle elever reagerer på en lang skoledag, nationale test og mange krav i skolen. Nogle har adfærdsmæssige problemer, der kommer voldsomt til udtryk".

Han fortæller, at der i kommunen kun er et specialtilbud tilbage og det kræver, at barnet har en diagnose, hvis det skal i det tilbud.

HVAD HAR DU OPLEVET?

Er du selv som lærer eller kender du elever, som er kommet i klemme? Hjælp Folkeskolen med at kaste lys over inklusion - del din personlige oplevelse eller send os et tip på inklusion@folkeskolen.dk   eller klik her 

"Vi har en politik på skolen og reagerer, når lærere er udsat for vold og trusler. Tidligere har der været flere specialtilbud, og nogle ville have bedre af at være et andet sted. Hovedproblemet er, at man sparer på området".

Martin har valgt at være anonym. Redaktionen kender hans navn.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.180 andre er allerede tilmeldt