Autisme-spektret
0   3

Minister skal svare på trusler om anbringelse af børn med autisme

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) skal forholde sig til, at et stigende antal forældre til autistiske børn siger, at kommunen sår tvivl om deres forældrekompetence og truer med anbringelser af deres børn udenfor hjemmet, hvis forældrene beder kommunen om hjælp. Landsforeningen Autisme får tre til fem henvendelser om den slags sager om ugen, og nu har Dansk Folkepartis Karina Adsbøl og Pernille Bendixen kaldt ministeren i samråd. De vil vide, om ministeren genkender billedet, og de spørger også Mai Mercado om årsagen, og hvad hun agter at gøre ved det. ”Vi deler autismeforeningens bekymring om, at flere og flere forældre føler sig truet af kommunerne”, siger Pernille Bendixen til tv2fyn.dk. KL afviser, at kommunerne truer forældre med anbringelse af deres barn.

 

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.296 andre er allerede tilmeldt