Vi skal have mere praktik. Og så skal vi have en uddannelse, som er tættere koblet til praksis, lyder det fra Rasmus Holme Nielsen, som er kandidat til formandsposten i Lærerstuderendes Landskreds.

De lærerstuderende vælger ny formand på lørdag

De lærerstuderende har i dag på DLF's kongres fået lov at flytte deres årsmøde fra marts til november. Det næste årsmøde begynder allerede på fredag, og her bliver det så afgjort, om Rasmus Holme Nielsen bliver ny LL-formand.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi skal have mere praktik. Og så skal vi have en uddannelse, som er tættere koblet til praksis".

Sådan siger 25-årige Rasmus Holme Nielsen, som er bestyrelsesmedlem i Lærerstuderendes Landskreds (LL) og indtil videre den eneste kandidat til at blive formand for Lærerstuderendes Landskreds. Valget af den nye formand sker på LL's årsmøde, som afholdes på Brandbjerg Højskole i Jelling i weekenden 2.-4. november. På mødet drøftes der også, hvordan det står til på læreruddannelsen, og hvad Lærerstuderendes Landskreds fokus skal være i kommende år.

"Jeg stiller op til at blive formand, da jeg mener, at lærerprofessionen er den vigtigste i Danmark. Folkeskolen er fundamentet for det samfund, som vi i fællesskab har bygget op. Det vil jeg gerne være en del af at udvikle på. Læreruddannelsen er enormt vigtig, det er den uddannelse, der skal afgøre, hvilke lærere der skal bære den demokratiske dannelse videre. Et projekt jeg gerne vil være i spidsen for", siger Rasmus Holme Nielsen, som læser på Københavns Professionshøjskole.

Vi skal gøre de kommende lærere så gode, som de overhovedet kan blive, lyder målet for Rasmus Holme Nielsen. Han vil kæmpe for mere praktik i læreruddannelsen, og han vil også kæmpe imod besparelser på uddannelser generelt.

"LL skal fortsætte samarbejdet i Uddannelsesalliancen, hvor vi skal kæmpe mod de milliardbesparelser, der regner ned over uddannelserne".

Lærerstuderende vil have skruet op for praktikken

Store sko at fylde

Den nuværede formand er Jenny Maria Jørgensen, der tiltrådte den 4. marts sidste år.

"Hun har været en helt vildt dygtig formand. Det er nogle store sko at fylde ud. Hun har et enormt kendskab til, hvordan man driver organisation. Hun fortjener al mulig ros for hendes indsats. Jeg vil følge hendes linje meget", siger Rasmus Holme Nielsen om formanden.

"Som lærerstuderende har jeg savnet, at man kan koble den undervisning, vi får på læreruddannelsen til praksis. Praktik og læreruddannelse bliver ikke koblet godt nok i dag. Vi skal bruge alt det, vi lærer i praktikken i undervisningen i stedet for at lave fiktive undervisningsforløb".

Uhyggelig tæt afstemning om lærer-generalforsamlinger

Faste delegerede og ændret årsmødetidspunkt

At der overhovedet kan vælges ny formand i weekenden skyldes, at de lærerstuderende netop i dag har fået grønt lys fra Danmarks Lærerforenings kongres til at flytte deres årsmøde fra marts til november. Den nuværende formand Jenny Maria Jørgensen gik på talerstolen for at beskrive, hvor usmart det har været hidtil, at man blev valgt på årsmødet i marts og tiltrådte som formand dagen efter. 

"Det kunne godt lade sig gøre, men vi vil gerne have tid til at overlevere fra den ene formand til den næste. Vi har store muskler, men det bliver vi kun ved med at have, hvis vi kan give videre på en ordentlig måde".

Fremover bliver det sådan, at formanden vælges i november og tiltræder 1. februar. Dermed kommer det også til at passe med, at den nye formand kan afslutte et semester, inden han eller hun tiltræder. 

De lærerstuderende fik ved samme lejlighed lov til at ændre måden, de vælger kongresdelegerede på, så de kommer til at følge samme principper som gælder for Skolelederforeningen og den grønlandske lærerkreds Imak. Hidtil har antallet af kongresdelegerede fra LL været beregnet på grundlag af medlemstallet, men kunne maksimalt udgøre 10 delgerede. Med den nye vedtægtsændring får LL fast 10 delegerede.

Læs mere

Vedtægtsændringen