It
1   22

Aula skal opbevare elevers data i udlandet

Der er tvivl om fortolkningen af den såkaldte 'krigsparagraf' i den nye persondatalov, og det skaber usikkerhed om lovligheden af planerne om at opbevare indholdet af Skoleintra-afløseren Aula på datacentre uden for Danmark.

Til sommer afløser platformen Aula det nuværende Skoleintra som kommunikationsredskab for skoler, dagtilbud og SFO'er.

Et konsortium bestående af Netcompany, EduLab, Frog og Advice har vundet udbuddet om at levere Aula, som er bestilt af kommunernes it-fællesskab Kombit. Firmaet Netcompany skal stå for driften af systemet og har planer om at bruge Amazon Web Services (AWS) som underleverandør.

Det vil betyde, at personfølsomme data om Aulas brugere vil blive opbevaret på firmaets datacentre i andre EU-lande, da AWS ikke har datacentre på dansk jord.

Ifølge mediet Computerworld er det er tvivlsomt, om den løsning er lovlig i henhold til den nye persondatalov. 

Artiklen fortsætter under banneret

Venter på nye retningslinjer fra ministeriet

Tvivlen angår en ny fortolkning af persondatalovens §41 stk 4 - også kaldet "krigsreglen". Den slår fast, at persondata, der må anses som havende interesse for fremmede magter, ikke af den offentlige forvaltning må opbevares uden for Danmark.

Det var Kombits egen vurdering i 2015, at Aula ville være omfattet af krigsreglen, men den vurdering har kommunernes udbudsfællesskab nu ændret. Det er sket, fordi Kombit mener, at paragraffen er blødt op i forbindelse med vedtagelsen af den nye persondatalov den 25. maj i år.

Kombit venter nu på nye retningslinjer fra Justitsministeriet, som forventes klar inden nytår, men har sikret sig en option i kontrakten med Netcompany, der betyder, at man kan kræve al data opbevaret i Danmark, skriver Computerworld.

Aula bliver Danmarkshistoriens største offentlige it-projekt målt på antal brugere. Den nye kommunikationsplatform forventes at få over to millioner brugere og koste op imod 400 millioner kroner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.988 andre er allerede tilmeldt