Debat Ordblind/læsesvag
16   25

Ordblindetest – en skamplet!

Så har jeg igen-igen siddet sammen med en dybt ulykkelig og grædende teenager, der af en s.k. læsevejleder efter mindre end 20 minutters pc-test fik følgende besked: »Du fik 68 point, så du er ordblind!«

Hvordan i himlens navn kan en professionelt uddannet behandle en følsom ung sådan?

Artiklen fortsætter under banneret

Tæppet blev trukket væk under hende, der gennem hele sin niårige skolegang har haft problemer med at stave. Nu får hun så efter mindre end 20 minutter en »dom«.

Hun læser rimelig fornuftigt - og gerne! Staver dårligt, men er ikke ordblind! Hun har nogle auditive vanskeligheder, som med fornuftige tiltag kan afhjælpes.

Det er forfærdeligt, når man i skolesystemet på grundlag af en usikker pc-test totalt fratager et barn tilliden til sig selv.

Må vi ikke få en anstændig faglighed kombineret med dybtgående viden ind i testning, »diagnosticering« og undervisning af elever med læse-/staveproblemer?

Her er vist noget at gøre i undervisningen af vore lærerstuderende og ved videreuddannelsen af folkeskolens lærere!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.212 andre er allerede tilmeldt