Ekstraordinær kongres '18
1   5

DLF-næstformand: Kongres skal sætte gang i OK18

I dag mødes 309 delegerede til DLF’s ekstraordinære kongres. Kongressen er indkaldt, fordi det er vigtigt, at alle led i DLF inspirerer hinanden til, hvordan mulighederne i den nye overenskomstaftale bedst sættes i gang, fortæller næstformand Dorte Lange.

Kongressen er Danmarks Lærerforenings øverste politiske myndighed. Kongressen finder sted i Øksnehallen i København, og formålet er at sætte retningslinjerne for foreningens kommende arbejde. 

Kongressen kommer i kølvandet på det overenskomstforlig, som netop er indgået, fordi det er vigtigt "at få ført mulighederne ud i livet, så det hurtigst muligt bliver til konkrete forbedringer for medlemmerne", siger næstformand i DLF Dorte Lange.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi skal være samlet, fordi vi skal give hinanden inspiration til, hvordan vi kan bruge de muligheder, der ligger i den her overenskomstaftale", forkalrer hun.

DLF har inviteret formand for KL's børne- og undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen (A) til at tale på kongressen. Også formanden for den kommission, der frem til slutningen af 2019 skal se på lærernes arbejdstid, Per B. Christensen, skal tale på kongressen.

Og så er det meningen, at repræsentanter fra kredsene kan gå på talerstolen og fortælle om, hvilke tiltag de har taget eller har planlagt for at inspirere hinanden.

 

Kongres i DLF

Kongressen er DLF's øverste politiske myndighed. Den består af 309 delegerede. Hovedparten af de delegerede kommer fra de 79 lokale kredse, hvor der er valg hvert andet år. De delegerede er lærere valgt af kredsene og af fraktionerne: børnehaveklasseledere, skoleledere, pensionister og lærerstuderende. Kongressens opgave er at beslutte de overordnede retningslinjer for foreningens arbejde. Kongressen vælger også DLF's formand og næstformand.

OK18 skal kunne mærkes på den enkelte skole

Og der er god grund til at komme hurtigt i gang, siger Dorte Lange:

"Vi skal have skabt en helt anderledes respekt om lærerens professionelle dømmekraft. Det er lærerens didaktiske viden, der er bærende for skolen", siger hun og fortsætter.

"Vi skal bruge signalet fra KL om et fornyet samarbejde til at komme nærmere den situation, og det kan vi gøre ved at forstærke samarbejdet i alle kommuner. Vi ved, at der er mange kredse, der er i gang med at samarbejde om arbejdstid, men også om læringsplatforme og meget andet", siger Dorte Lange.

Hun understreger, at det er vigtigt, at overenskomstforliget fra 2018 bliver et forlig, som får betydning på skolerne. Her fremhæver hun også den del af forliget, som hedder "Ny start", der skal løbe sideløbende med kommissionsarbejdet.

Her skal KL og DLF sammen undersøge og udarbejde en rapport om lærernes arbejdstid, fastholdelse af nyuddannede, rekruttering og samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentant. Også denne rapport skal være færdig ved udgangen af næste år.

"Vi skal snakke om, hvordan vi kan skabe forbedringer, som alle kommer til at mærke. Nogle forbedringer, som kan være at finde på hver enkelt arbejdsplads", siger Dorte Lange.

Kongressen peger fremad

Kongressen vil udelukkende kigge fremad. Det betyder, at evalueringen af overenskomstforløbet først bliver taget på den ordinære kongres til oktober.

"Lige nu gælder det om at komme ud af startboksen. Alle der har stemt nej, og alle der har stemt ja, ønsker forbedringer for folkeskolen. Nu har vi fået nogle tilkendegivelser fra medlemmerne om, hvilken vej vi skal gå, og vi skal sætte i gang med det samme", siger Dorte Lange.  

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ