Debat
0   3

Når det er fonde, der udvikler skolen

I 90érne, da jeg var ny lærer i seminarieverdenen, var det institutionen, der prioriterede en pulje penge til at udvikle undervisningen med. En lille gruppe af lærere og ledelsen var sammen om at uddele midler til de ideer, vi fik med udgangspunkt i vores egen praksis. Nu går private aktører som de store fonde ind for at udvikle. Antallet af undervisningstimer falder og antallet af studerende på holdene stiger som følge af 2% nedskæringerne inden for uddannelsessektoren. Politikerne detail regulerer ledelser og lærere i folkeskolerne. Samtidig ruller de private millioner ud over skoleverdenen fra Nordea, Novo Nordisk, AP-Møller, Villum og mange andre fonde.

Der er mange penge at hente. Her i juni afholdes  f.eks. informationsmøder for naturfagene i Novo Nordisk Fonden:

 http://novonordiskfonden.dk/da/uddannelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg håber, at fondene har ”højere til loftet” end der var med en enkelt rektor og hans ledere, der prioriterede, hvad de mente var ”fag”.

Min bekymring er, om der er tid til at evaluere og udvikle alle disse nye projekter og dermed lære af dem ? Ved fonds-tildelerne nok om skolen og skolens niveau ? Når fagdidaktikken på den tidligere Danmarks Lærerhøjskole er nedlagt, er der så landsdækkende didaktisk forskning, der samler, reflekterer og gennemskriver resultaterne, så vi alle kan lære nyt ?

Når projektet er slut- hvad så ?  Laver vi projekter for projekternes skyld  ? Hvad er en reel udvikling ?

MEN- det er i revnerne, at lyset trænger ind, som Cohen skriver. Så lav en revne, et projekt og tænk nyt! Personligt har jeg 34 studerende til afsluttende eksamen i 5 forskellige fag, så det bliver nok ikke i år, jeg har tid til det. Nu har institutionerne så fundraisere, der kan søge på vores vegne - længe leve udviklingen ?

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ