Kenneth Nielsen ser frem til fortsatte konstruktive forhandlinger i kommunen

Lokale forhandlinger på vej i Esbjerg

Esbjerg Kommune meddeler, at de vil indlede forhandlinger om en aftale med lærerne. Et stort skridt i den rigtige retning, siger kredsformand Kenneth Nielsen, der forventer, at afsættet bliver taget ud fra den eksisterende administrationsaftale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Varde får lokal arbejdstidsaftale 

"Jeg håber på en konstruktiv dialog. Borgmesteren håber, at det vil blive mere attraktivt at være lærer i Esbjerg. Hvis vi nu kan lande en aftale i Esbjerg og Varde, så vil de måske også overveje at rykke i Vejen. Det ville være godt, hvis nabokommunerne også rykker", siger kredsformand Kenneth Nielsen.

Esbjerg-lærerne har i dag et administrationsgrundlag med loft på 810 undervisningstimer, 400 timers forberedelse og mulighed for at arbejde hjemmefra fem timer om ugen. Den kom  i juni 2015.

Esbjerg-lærerer får 400 timer til forberedelse

"Men vi vil da hellere have en forpligtende aftale, som jeg har underskrevet. Det betyder jo, at jeg og tillidsrepræsentanten står på mål for den", siger Kenneth Nielsen.

Han fortæller, at der er meget få ledige lærere i kommunen, og at der er mange ansøgere til de ledige stillinger, der bliver slået op, hvilket er et godt tegn.

"Vi håber at fortsætte det konstruktive samarbejde. Trods alt har vi i Esbjerg ikke så ringe vilkår, som man har mange andre steder".

Powered by Labrador CMS