Arbejdstid - lokalt
3   29

Lokale forhandlinger på vej i Esbjerg

Esbjerg Kommune meddeler, at de vil indlede forhandlinger om en aftale med lærerne. Et stort skridt i den rigtige retning, siger kredsformand Kenneth Nielsen, der forventer, at afsættet bliver taget ud fra den eksisterende administrationsaftale.

"Jeg håber på en konstruktiv dialog. Borgmesteren håber, at det vil blive mere attraktivt at være lærer i Esbjerg. Hvis vi nu kan lande en aftale i Esbjerg og Varde, så vil de måske også overveje at rykke i Vejen. Det ville være godt, hvis nabokommunerne også rykker", siger kredsformand Kenneth Nielsen.

Esbjerg-lærerne har i dag et administrationsgrundlag med loft på 810 undervisningstimer, 400 timers forberedelse og mulighed for at arbejde hjemmefra fem timer om ugen. Den kom  i juni 2015.

Artiklen fortsætter under banneret

"Men vi vil da hellere have en forpligtende aftale, som jeg har underskrevet. Det betyder jo, at jeg og tillidsrepræsentanten står på mål for den", siger Kenneth Nielsen.

Han fortæller, at der er meget få ledige lærere i kommunen, og at der er mange ansøgere til de ledige stillinger, der bliver slået op, hvilket er et godt tegn.

"Vi håber at fortsætte det konstruktive samarbejde. Trods alt har vi i Esbjerg ikke så ringe vilkår, som man har mange andre steder".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ