OK18
0   17

Forhandlinger hele natten: Stadig ingen løsning på lærernes arbejdstid

Anders Bondo og Michael Ziegler har forhandlet i Forligsinstitutionen hele søndag og hele natten til mandag. KL lagde sent i går eftermiddags to forslag på bordet, og kl 6 i morges forhandlede parterne stadig. Forligsmanden har indkaldt til forhandlinger på regionernes område kl. 10 i dag, og kl. 17 på statens område.

Lærernes arbejdstid og spisepausen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er de to emner, som KL's topforhandler Michael Ziegler sidst på eftermiddagen søndag kom med KL's skriftlige forslag på ved de kommunale forhandlinger om en ny overenskomst.

 

Siden forslagene blev lagt på bordet er forhandlerne gået frem og tilbage mellem rummene i Forligsinstitutionen.

Og der er grund til at holde gang i forhandlingerne. Den periode, forligsmand Mette Christensen har udsat konfliktvarslerne med, er nemlig ved at løbe ud. Sidste mulige forhandlingsdag er tirsdag i denne uge, medmindre forligsmændene vælger at udsætte de varslede strejker og lockout yderligere 14 dage.

Der er lagt op til endnu et langt forhandlingstræk igen i dag. Forligsmanden har indkaldt forhandlerne på regionernes område kl. 10, og forhandlerne på statens område er indkaldt til kl. 17.

Det forhandler de om  

Danmarks Lærerforening vedtog overenskomstkrav på kongressen i oktober 2017. På arbejdstidsområdet lød kravet:

"Aftalte rammer for arbejdstiden, der skal understøtte et professionelt lærerarbejde, lærernes mulighed for at leve op til kravene i lovgivningen og skabe kvalitet i undervisningen. Arbejdstidsregler for lærere skal sikre rettigheder, som modsvarer øvrige ansattes rettigheder på det kommunale arbejdsmarked." Dertil kommer en række løn- og tryghedskrav:

DLF har vedtaget overenskomstkrav - se dem her

Siden er kravene indgået i de samlede generelle krav fra de kommunalt ansattes Forhandlingsfællesskab til KL - hent dem her 

og i Lærernes Centralorganisations specielle krav på underviserområdet - hent dem her 

Fra arbejdsgiverside har KL rejst  krav på det generelle område - hent dem her

og på lærerområdet - hent dem her

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ