Hele natten er der blevet forhandlet i Forligsinstitutionen, hvor KL har lagt tilbud på bordet om blandt andet lærernes arbejdstid.

Forhandlinger hele natten: Stadig ingen løsning på lærernes arbejdstid

Anders Bondo og Michael Ziegler har forhandlet i Forligsinstitutionen hele søndag og hele natten til mandag. KL lagde sent i går eftermiddags to forslag på bordet, og kl 6 i morges forhandlede parterne stadig. Forligsmanden har indkaldt til forhandlinger på regionernes område kl. 10 i dag, og kl. 17 på statens område.

Publiceret

Det forhandler de om 

Danmarks Lærerforening vedtog overenskomstkrav på kongressen ioktober 2017. På arbejdstidsområdet lød kravet:

"Aftalte rammer for arbejdstiden, der skal understøtte etprofessionelt lærerarbejde, lærernes mulighed for at leve op tilkravene i lovgivningen og skabe kvalitet i undervisningen.Arbejdstidsregler for lærere skal sikre rettigheder, som modsvarerøvrige ansattes rettigheder på det kommunale arbejdsmarked." Dertilkommer en række løn- og tryghedskrav:

DLF har vedtaget overenskomstkrav - se dem her

Siden er kravene indgået i de samlede generelle krav fra dekommunalt ansattes Forhandlingsfællesskab til KL - hent dem her 

og i Lærernes Centralorganisations specielle krav påunderviserområdet - hent dem her 

Fra arbejdsgiverside har KL rejst  krav på det generelleområde - hent dem her

og på lærerområdet - hent dem her

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes arbejdstid og spisepausen.

Det er de to emner, som KL's topforhandler Michael Ziegler sidst på eftermiddagen søndag kom med KL's skriftlige forslag på ved de kommunale forhandlinger om en ny overenskomst.

Forhandlinger hele natten: Stadig ingen løsning på lærernes arbejdstid

 

Siden forslagene blev lagt på bordet er forhandlerne gået frem og tilbage mellem rummene i Forligsinstitutionen.

Og der er grund til at holde gang i forhandlingerne. Den periode, forligsmand Mette Christensen har udsat konfliktvarslerne med, er nemlig ved at løbe ud. Sidste mulige forhandlingsdag er tirsdag i denne uge, medmindre forligsmændene vælger at udsætte de varslede strejker og lockout yderligere 14 dage.

Der er lagt op til endnu et langt forhandlingstræk igen i dag. Forligsmanden har indkaldt forhandlerne på regionernes område kl. 10, og forhandlerne på statens område er indkaldt til kl. 17.

Tættere på konflikt: Ingen gennembrud på statens område

 

Mindst fem dages varsel før konflikt