Engelsk
0   8

National strategi bekymrer Sproglærerforeningen

"Gode intentioner, men 99 af de 100 millioner kroner går til drift af to sprogcentre. Bliver folkeskolen glemt?" spørger Rita Mogensen, formand for Sproglærerforeningen, som i dag mødes til sprogkonference og generalforsamling i Vejle.

"Den helt store mangel er, at der ikke følger penge med til at føre intentionerne ud i livet. Der er bevilget 100 millioner kr. over 5 år. De 99 millioner går til drift af to nationale sprogcentre og en million går til tolke".

Sådan hedder det blandt andet i Sproglærerforeningens beretning om den Nationale Sprogstrategi - Strategi for styrkelse af fremmedsprog i uddannelsessystemet.

Formand for Sproglærerforeningen, Rita Mogensen, uddyber kritikken over for folkeskolen.dk:

"Man kan godt blive lidt bekymret over, hvorvidt folkeskolen bliver glemt. Det er fint, at vi får to nationale sprogcentre, hvor der er afsat 100 millioner kroner, men nu jeg kan se, at der til en ny naturvidenskabsstrategi er afsat 180 millioner kroner, det er jo et noget større beløb".

Artiklen fortsætter under banneret

Formanden understreger at hun kun udtaler sig om beløbets størrelse, da hun ikke kender naturvidenskabsstrategien i deltaljer. 

Foreningen skriver i sin beretning, at der i sprogstrategien er mange gode intentioner:

"Man kunne blot have ønsket, at den var mere konkret og var kommet med forslag til, hvad man skulle gøre i kommunerne og på uddannelsesstederne og ikke bare opfordringer til diverse tiltag" hedder det.


Sproglærerforeningen hørt

Da sprogstrategien 'endelig' kom i fjor viste det sig, at den på mange måder ligger i tråd med Sproglærerforeningens sprogpolitik, konstaterer foreningen.

"Det vil sige, at input, vi kom med på møder i Undervisningsministeriet, forud for udarbejdelsen af sprogstrategien, er blevet hørt.

En anden positiv ting er ifølge foreningen, at der er nedsat en følgegruppe, som skal se, om intentionerne i sprogstrategien bliver ført ud i livet.

På Sproglærerforeningens sprogkonkonference i Vejle er temaet kultur, og blandt oplægsholderne er rektor for Roskilde Universitet, ph.d. Hanne Leth Andersen og Gro Caspersen, PD i pædagogik.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.541 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
825 andre er allerede tilmeldt