Anders Bondo Christensen og Michael Ziegler mødes idag kl. 10 i Forligsinstitutionen.

Ziegler: KL’s bestyrelse diskuterer lockoutvarsel i morgen

De faglige organisationer på det kommunale område har i dag udsendt strejkevarsler. KL’s bestyrelse mødes i morgen for at diskutere om foreningen vil svare igen med lockoutvarsel.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dag har tusindvis af offentligt ansatte i kommunerne fået besked om, hvorvidt deres fagforening har udtaget dem til strejke ved en muligt konflikt. Det er sket i forbindelse med, at de faglige organisationer på det kommunale område i dag har sendt strejkevarsler til KL.

Det ærgrer KL's chefforhandler Michael Ziegler, som i sidste uge mødte op til det indledende møde i Forligsinstitutionen med en appel om at de offentlige organisationer holdt igen med at udsende strejkevarsel.

171 folkeskoler udvalgt til strejke: Se om din skole er iblandt

"Min appel gik lige præcis på, om ikke vi lige skulle vente med at trække konfliktvåbenet mod hinanden, så vi kunne give Forligsinstitutionen en chance. Der er altid mulighed for at sende et varsel, hvis man ikke er tilfreds med det, der sker i Forligsinstitutionen. Så det var et forsøg på at undgå en optrapning af situationen", fortæller han til folkeskolen.dk.

Zieglers appel: Send ikke strejkevarsler nu

Både Michael Ziegler og næstformanden i KL's Løn- og Personaleudvalg Steen Christiansen har begge tidligere oplyst, at kommunernes modsvar på et strejkevarsel kunne blive en lockout.

OK18: En strejke kan blive til en lockout

Har I besluttet jer for, om I vil svare igen med et lockoutvarsel?

"Det er noget KL's bestyrelse beslutter, når bestyrelsen holder møde", siger Michael Ziegler, som oplyser, at bestyrelsen mødes i morgen.

KL og Forhandlingsfællesskabet skal i dag mødes i Forligsinstitutionen klokken 10.

Hvad forventer du af dagens møde?

"Nu er vi i Forligsinstitutionen, og den institution skal omgås med respekt. Det betyder, at jeg hverken må eller vil kommentere på, hvad der foregår derinde".