Overenskomstforhandlingerne på det offentlige område giver lærernes formand Anders Bondo Christensen mange lange mødedage.

Bondo: Vi er ikke kommet meget nærmere OK-målstregen

I går forhandlede statens forhandlere med de faglige organisationer om en ny overenskomst på statens område. Lidt før midnat valgte parterne endnu engang at sove på det. Planen er, at forhandlerne mødes igen i dag.

Publiceret Senest opdateret

FOLKESKOLEN.DK/OK18

Du kan følge folkeskolen.dk's dækningaf forhandlingerne på folkeskolen.dk/OK18 - husk at du også kanabbonnere, så du får nyheder om OK18 i dit personligenyhedsbrev.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endnu en nat uden overenskomstresultater.

Det er meldingen fra lærernes formand Anders Bondo Christensen.

OK18: Tilspidsede forhandlinger i staten fortsætter i dag

"Nu er der gået endnu et døgn. Men det er ikke sådan, at vi kan sige, at nu står vi lige ved målstregen. Det gør vi jo, men vi er ikke kommet mange centimeter nærmere, end vi var for et døgn siden", siger Anders Bondo, der sidder med ved forhandlingerne i Finansministeriet, fordi han er næstformand i Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), som forhandler de statsansattes vilkår.

Klokken ti mødes CFU's forhandlingsudvalg.

"Så skal vi gøre status, og se hvad der skal ske. Og så skal vi i gang med forhandlingerne igen", lyder fra Anders Bondo.

Lund Poulsen garanterer: DLF bliver inddraget i tilfælde af nyt lovindgreb 

Lærernes forhandlinger står stille

Han håber, at det i løbet af dagen bliver muligt at samle forhandlere fra både staten, regioner og kommuner til et møde. 

"Deadline nærmer sig, så derfor er der stort behov for, at de andre forhandlingsdelegationer også bliver opdateret. Så længe KL siger, at vi ikke kan forhandle, når man ikke er længere i staten, bliver der ekstra pres på. Så det er vigtigt, at vi tværs af vores forhandlingsorganisationer har et tæt samarbejde, så det vil jeg arbejde på at etablere i løbet af dagen".

OK18: Offentlige fagforeningsledere står sammen 

Anders Bondo er holdt op med at spå om, hvornår forhandlingerne kan forventes afsluttet.

"Da vi startede i lørdags, havde jeg en tro på, at det godt kunne være, at kom til at tage mandag med, men nu er vi i gang med onsdag. Så jeg vil sige, at hvis der er nogle, der vil have spiltips i den forbindelse, så skal de nok ikke bruge mig som rådgiver". 

Strejke eller lockout: Sådan bliver konfliktstøtten