Anders Bondo Christensen mødtes i dag hos HK med forhandlerne fra de øvrige offentlige fagforbund.

OK-forhandlinger afventer stadig lærernes arbejdstid

Der er stadig ikke realitetsforhandlinger mellem KL og lærernes forhandlere om lærernes arbejdstid. Det gjorde lærerformand Anders Bondo klart over for de offentligt ansattes fagforbund i dag. Og de står fast på, at så kan overenskomstforhandlingerne ikke gå i gang.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes formand Anders Bondo har her til morgen mødtes med topforhandlerne fra de andre offentligt ansattes fagforbund. Forbundene har indgået en musketér-ed om, at de ikke vil indlede forhandlinger om deres egne forhold, før KL indgår i realitetsforhandlinger med lærerne om en arbejdstidsaftale.

"Vi fastholder det pres, der er", siger formand for de statsansatte forhandere, Flemming Vinther.

Der har løbende været møder mellem KL's forhandlere og lærernes forhandlere, og i går mødtes lærernes formand Anders Bondo Christensen med KL's topforhandler Michael Ziegler.

Efter arbejdstidsforhandlinger tirsdag aften: "Det er svært"

Realitetsforhandlinger kræver konkrete forslag

Her til morgen har Anders Bondo meddelt formændene for de andre offentligt ansattes fagforbund, at der stadig ikke er realitetsforhandlinger om lærernes arbejdstid.   

"Det at mødes er ikke det samme, som at der er reelle forhandlinger. Når man snakker om reelle forhandlinger, så er der substans i forhandlingerne. Så er der konkrete forslag på bordet, som parterne forholder sig til. Det er der, vi har sat markeringen. Og det er der ikke", siger Anders Bondo.

Han fortæller, at selv om der er lagt tidsplaner for overenskomstforhandlingerne, så kan er det ikke sikkert, at planerne holder.

"Overenskomster tager den tid, som overenskomster tager. Kommer vi senere i gang, så må vi bruge mere tid i den anden ende".

Opbakning til lærerne fortsætter

Formand for Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) Flemming Vinther forhandler for de ansatte på statslige overenskomster. Han fortæller, at situationen er uforandret: 

"Der er stadig brug for at få reelle forhandlinger på de her områder. Det er konklusionen. Vi fastholder det pres, der er. Vi er enige om, at de udfordringer, der er på underviserområdet, de er så væsentlige, så der skal komme reelle forhandlinger", siger han.

Og han fortæller, at organisationerne er klar til at vente.

"Jeg har ikke bestilt vinterferie eller noget andet, så jeg har ikke så travlt. Nogle gange må ting tage den tid, der er nødvendigt. Men jeg håber da også, at arbejdsgiverne sidder med en reel interesse i at komme i gang - også på andre områder end lærernes. Og det eneste lille magiske trick, der skal til, er at man går fuldt og helt ind på aftalearenaen på underviserområderne. Så står vi klar i startblokkene, og så er vi klar med alle de temaer, der i øvrigt er", siger Flemming Vinther.

FOA: Vi forbereder konflikt

Men kan det ende med, at alle de offentligt ansatte kommer i en konflikt?

"Alle overenskomster kan ende i konflikt. Men det er ikke det, vi går efter. Vi går efter at lande aftaler", siger Flemming Vinther.  

Strejke eller lockout: Sådan bliver konfliktstøtten 

Powered by Labrador CMS