"Vi går slet ikke i gang med at forhandle, før der er skabt et fundament for en ny arbejdstidsaftale for lærere og undervisere", sagde FOA-formand Dennis Kristensen forleden. Og det betyder altså, at forahndlingerne pt. er på standby. (arkivfoto)

OK-forhandlinger på standby, indtil der sker noget med lærerarbejdstiden

Forhandlingsfællesskabet for medarbejdere i kommuner og regioner har netop - helt usædvanligt - meddelt arbejdsgiverne, at overenskomstforhandlingerne er sat på standby, indtil der er reelle forhandlinger om lærernes arbejdstid. Opdateret med citat fra Anders Bondo.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er positivt, at KL signalerer vilje til at indgå i forhandlinger med lærerne, og at de første møder har været afholdt. Det er imidlertid afgørende, at der kommer reelt indhold i forhandlingerne", hedder det i en udtalelse fra den forhandlingsdelegation, som på torsdag den 21. december har det første møde med politikerne på arbejdsgiverside.

Ziegler: "Vi er særligt opmærksomme på lærernes arbejdstid" 

På møderne med KL og Danske Regioner i næste uge vil arbejdstagernes repræsentanter orientere arbejdsgiverne yderligere om deres beslutning og præsentere deres krav. Men herefter afventer man udviklingen i forhandlingerne om lærernes arbejdstid, før der sker mere. 

"På det offentlige arbejdsmarked har vi en god og solid tradition for, at alle personalegrupper er dækket af en overenskomst og en aftale om arbejdstid. Det er et grundlæggende vilkår i den danske model. I Forhandlingsfællesskabet har vi derfor taget det helt usædvanlige skridt at måtte meddele arbejdsgiverne, at forhandlingerne er sat på standby. Det betyder i praksis, at organisationerne på underviserområder skal i reelle forhandlinger,  før Forhandlingsfællesskabet og øvrige organisationer går i gang med at forhandle", hedder det i udtalelsen fra Forhandlingsfællesskabet. Formand for Forhandlingsfællesskabet er lærerformand Anders Bondo Christensen og næstformændene er Lars Qvistgaard, Akademikerne, og Dennis Kristensen, FOA.

Tilføjet kl. 16.23:

Hvorfor denne melding, når I er begyndt at mødes med KL?

"Det, vi har aftalt, er jo at der skal være reelle forhandlinger i gang om arbejdstiden. I 2013 havde vi også rigtig mange møder", påpeger Anders Bondo. "Men jeg skal skynde mig at tilføje, at det bestemt er positivt, at KL giver udtryk for, at de gerne vil forhandle, og jeg håber og tror da forsat, vi kan nå frem til noget. Men vi er slet ikke dér, hvor vi kan se konturerne af noget på nuværende tidspunkt. Derfor er opbakningen fra de øvrige organisationer utrolig værdifuld", forklarer han og understreger, at der altså skal være konkrete reelle forhandlinger om en arbejdstidsmodel, før de øvrige forhandlinger kan gå i gang for alvor. 

Powered by Labrador CMS