"Det står klart for enhver, at vi har nogle synspunkter omkring arbejdstid, som vi også mener temmelig dybtfølt, så jeg kan ikke love jer, at det bliver nemt”, sagde Michael Ziegler om lærernes arbejdstid på et pressemøde i KL i dag.

Ziegler: "Vi er særligt opmærksomme på lærernes arbejdstid"

KL’s chefforhandler Michael Ziegler gennemgik i dag på et pressemøde KL’s krav til de kommende overenskomstforhandlinger. Og lærerne fik deres egen kommentar, da Michael Ziegler fremlagde kravene foran pressefolkene.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kameramænd fra TV2 og DR dansede om hovedpersonerne, da KL i dag kl. 14 havde indkaldt den danske presse til et møde, hvor formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og dermed KL's topforhandler ved overenskomstforhandlingerne Michael Ziegler og næstformand i udvalget og Albertslunds borgmester Steen Christiansen præsenterede KL's krav til de faglige organisationer på det kommunale arbejdsmarked.

Til sidst i sin kravpræsentation rettede Michael Ziegler opmærksomheden direkte mod lærernes arbejdstid. 

"Vi er særlig opmærksomme på lærernes arbejdstid, og jeg vil gerne sige et par ord om det", sagde han og fortsatte:

"Vi har noteret os, at lærerne, inden vi udvekslede de formelle krav, meddelte, at de ønskede at drøfte deres arbejdstid, og vi har også noteret os, at de øvrige lønmodtagerorganisationer bakker op om det ønske".

Overblik: Kampen om lærernes arbejdstid 

På lærernes kongres i september gjorde Michael Ziegler det klart, at KL er klar til at forhandle alle de krav, som bliver bragt til forhandlingsbordet, og det gentog han foran pressen:

"Det er sådan, at vi forhandler naturligvis om alle de emner, som modparten bringer til forhandlingsbordet. Det gælder også regler for lærernes arbejdstid. Det er klart, at vi ikke møder holdningsløse op til forhandlinger. Det gør vi ikke på nogen områder. Jeg tror, det står klart for enhver, at vi har nogle synspunkter omkring arbejdstid, som vi også mener temmelig dybtfølt, så jeg kan ikke love jer, at det bliver nemt".

Forhandlinger om lærernes arbejdstid er i gang

Michael Ziegler understregede, at i en forhandling har ingen af parterne har sikkerhed for, at deres synspunkter bliver imødekommet.

"Vi tager lærernes ønske om at drøfte arbejdstid alvorligt. Derfor har vi sat en proces i gang, hvor vi allerede mødtes forrige mandag for at høre om lærernes krav. Og nu er der i forlængelse af det aftalt en proces for det videre forløb med lærerne, og så må vi se, hvordan det går".

KL: Lave lønstigninger ved OK18, for 'løngabet' skal lukkes 

KL ønsker normale forhandlinger om lærernes arbejdstid

Michael Ziegler blev spurgt, om der er noget, der har ændret siden forhandlingerne i 2015, hvor parterne blev enige om et arbejdstidsbilag. I starten af det papir står, at "parterne er enige om, at det ikke er lykkedes at opnå enighed om en ny arbejdstidsaftale. Derfor reguleres arbejdstiden for lærere m.fl. ansat i kommunerne fortsat ved lov nr. 409". I papiret er beskrevet en række rammer for planlægningen af lærernes arbejdstid med særligt fokus på forberedelsestiden.

Lærerforliget: Et ekstra løntrin og fokus på forberedelsen

Michael Ziegler fortalte, at han mener, det bilag var medvirkende til, at lærerne og KL kunne lande en overenskomst.

"Det bilag sammen med de ændringer vi i øvrigt lavede i forhold til en overenskomst - eller arven fra lovindgrebet - det var det, der gjorde, at der blev ro. Det må være målet at komme ind i en helt normal gænge på det her område ligesom på alle andre områder", sagde han.