Debat
0   8

Hvor blev fagfagligheden af!

Censorernes kritik bygger på et alt for spinkelt grundlag (Folkeskolen) Censorerne har ikke blik for helheden i deres kritik af læreruddannelsen (Politiken) Sådan lyder kommentarerne fra professionshøjskolernes uddannelsespolitiske udvalg ved rektor Camilla Wang.

Censorernes kritik bygger på et alt for spinkelt grundlag (Folkeskolen)

Censorerne har ikke blik for helheden i deres kritik af læreruddannelsen (Politiken)

Sådan lyder kommentarerne fra professionshøjskolernes uddannelsespolitiske udvalg ved rektor Camilla Wang.

Hvis skyld er det? Ja det spørgsmål har jeg fået mange gange, siden beretningen kom ud i begyndelsen af ugen.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg mener, vi er bedst tjent med at afvise at placere skylden hos en enkelt aktør.

Ja, mener faktisk slet ikke, det er nogens skyld på den måde.

Det er noget, der er sket ganske langsomt, og som censorerne så lige så stille har bemærket år efter år og med tiltagende styrke. Måske skulle vi hellere sammen analysere, hvad der er gået galt i stedet for at anklage nogen. Det kunne jo være det hele er utilsigtet. I hvert fald er det ikke Professionshøjskolerne skyld, så vidt jeg kan se det. De gør jo deres bedste med de midler og besparelser, de skal handle ud fra. Det er jo heller ikke dem, der har skrevet bekendtgørelsen.

Kan ikke forstå hvorfor censorernes bekymring skal mødes med, at vi ikke dur til vort arbejde, at vores statistiske grundlag ikke er godt nok.

Jo, det var da fint nok, hvis alt var i den skønneste orden; men det er det jo ikke, og rektorerne erkender da også, at for bachelorprojektets område skal der gøres en indsat for at få fremmet fagfagligheden. Siden censorerne gjorde opmærksom på den problemstilling sidste år, har ministeriet sendt en vejledning ud til rektorerne. Der står der fx

Endelig vil styrelsen pege på vigtigheden af, at professionshøjskolerne understøtter de studerendes valg af problemstillinger med afsæt i undervisningsfag ved at stille fagligt relevante vejledere til rådighed for de studerende.

Jeg er bekendt med, at UCC har indskærpet dette over for deres studerende ved valg af BA-emne.

Et skridt i den rigtige retning. Formand for Lærerstuderendes Landskreds Jenny Maria Jørgensen siger det i det hele taget meget præcist: Vi er gode inden for de rammer, uddannelsen giver os

Så i stedet for at kritisere hinanden vil jeg opfordre til, at vi sætter os sammen og hjælper hinanden med at give ministeriet gode råd, hvis der er noget, som skal justeres i bekendtgørelsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
129 andre er allerede tilmeldt