Kommunalvalg 2017
0   20

Lærer og kandidat: Som fagperson kan jeg ikke længere stå inde for det

Konsekvenserne af nedskæringerne på skolerne er så store, at Cathrina Sørensen ikke længere kan sidde dem overhørig. Derfor stiller hun op til kommunalvalget, blandt andet for at give skolerne mere selvbestemmelse.

For Cathrina Sørensen er det i høj grad nedskæringerne på folkeskolen, der har fået hende til at engagere sig i lokalpolitik. Hun mener at konsekvenserne er så store, at kommunen må gøre hvad den kan for at rette op.

"Jeg nåede til et punkt hvor jeg tænkte, at for børnenes skyld skulle jeg gøre noget ved det. Som fagperson kan jeg ikke længere stå inde for det", siger Cathrina Sørensen om baggrunden for, hvorfor hun stiller op til kommunalvalget i næste måned.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg valgte at stille op på grund af den udvikling der har været med de lange skoledage. Jeg oplever at nogle elever er meget trætte, og nogle dage, der er meget konfliktfyldte", siger hun.

Konsekvenserne af nedskæringerne og folkeskolereformen bliver helt tydelige, når Cathrina Sørensen kigger tilbage på, hvordan hun arbejdede før reformen sammenlignet med i dag.

"Det er helt klart en besparelse, når man øger antallet af undervisningslektioner. Det har taget fleksibiliteten og forberedelsestiden fra lærerne, og det betyder, at de kan lave færre kreative forløb. Jeg var meget mere kreativ før reformen, men den kreativitet og fleksibilitet er forsvundet nu", siger Cathrina Sørensen.

Hun mener især det er forberedelsestiden, den er gal med.

"Den undervisning vi leverer i dag, er ikke lige så veltilrettelagt, som den kunne have været, og det går ud over eleverne. Der er ikke den samme tid til at snakke med dem og være nærværende. Det vil jeg simpelthen ikke være med til længere", siger hun.

Det er ikke kun folkeskolereformen og nedskæringerne, Cathrina Sørensen gerne vil gøre op med, hvis vælgerne stemmer hende ind i byrådet i Aabenraa d. 21. november. Også målstyringen og især de nationale tests skal der gøres noget ved, hvis det står til den radikale kandidat.

"Der skal reduceres i antallet af test. I Aabenraa tager vi ikke kun de obligatoriske nationale tests Også de frivillige test er obligatoriske for alle elever i Aabenraa. Det betyder, at børnene bliver meget testfokuseret. Det præger undervisningen, at du konstant skal fokusere på en test. Jeg er slet ikke enig i det ensidige fokus på test, og jeg tror ikke på, at det skaber klogere børn", siger Cathrina Sørensen.

Mere frihed til skolerne

Den radikale byrådskandidat har arbejdet som folkeskolelærer i 15 år, og hun mener at alt for meget bliver dikteret oppefra. Ifølge Cathrina Sørensen er det især et problem, fordi mange politikere ikke ved, hvilke konsekvenser deres beslutninger har ude på skolerne.

"Jeg har en praktisk forståelse for, hvordan politiske beslutninger får betydning i den hverdag, hvor eleverne og lærerne er. Jeg ved, hvilke konsekvenser beslutningerne har. Og jeg har en faglig tilgang til det at drøfte skole, som jeg ikke altid synes er repræsenteret i byrådet. Der er alt for mange, der har en erhvervsmæssig baggrund. Jeg synes der mangler professionelle erfaringer indenfor børne- og ungeområdet", fortæller hun.

Hun mener, politikerne skal give mere frihed til skolerne, så de fagprofessionelle får mere indflydelse på, hvordan hverdagen tilrettelægges på skolerne.

"Det skal være den enkelte skole der beslutter, hvordan de vil drive skole. Det er skolebestyrelserne, skolelederne og lærerne der skal afgøre, hvordan hverdagen skal se ud for eleverne", siger hun.

Cathrina Sørensen underviser i dansk, engelsk, idræt og billedkunst på Hærvejsskolen i Rødekro, er 43 år og stiller op til byrådet i Aabenraa. Ved kommunalvalget i 2013 fik Det Radikale Venstre bare én procent af stemmerne i kommunen og er dermed ikke repræsenteret i byrådet.

Folkeskolens Kandidatprøve kan du se, hvad hun har svaret på 12 skolepolitiske spørgsmål og teste dine egne holdninger op imod kandidaternes: 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ