Læreruddannelsen
2   6

Kom sikkert igennem 
det første år

Hver sjette lærerstuderende 
falder fra i løbet af uddannelsens første år. Mere vejledning og 
bedre forberedelse til 
praktiktiden kan hjælpe 
studerende hele vejen 
igennem uddannelsen.

17 procent af de lærerstuderende dropper ud i løbet af uddannelsens første år (rettet 24/8, red.). Det viser tal fra Undervisningsministeriet. Men det høje frafald kan forebygges med mere og bedre vejledning, siger formand i Lærerstuderendes Landskreds Jenny Maria Jørgensen. Hun mener, at det blandt andet handler om at gøre de studerende trygge og kompetente i mødet med eleverne.

»Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at man som lærerstuderende ikke er overladt til sig selv ude på uddannelsesstederne. Det er vigtigt, at man kan mærke, at der er god adgang til råd og vejledning i at håndtere undervisningssituationerne«, siger hun og fremhæver vigtigheden af at stå på egne undervisningsben tidligt i uddannelsen.

»Det er selvfølgelig angstprovokerende at stå foran en klasse for første gang, men det er også angstprovokerende, hvis man ikke får øvet sig nok på den del i løbet af uddannelsen. Desværre er det ikke alle steder, man i løbet af første studieår står og underviser en klasse selv, og det er ikke alle, der får det praktik, de har brug for«, siger Jenny Maria Jørgensen.

Dette tema om studiestart er blevet til med økonomisk støtte 
fra Danmarks Lærerforening. Fagbladet Folkeskolen har 
det journalistiske ansvar for artiklerne.

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
357 andre er allerede tilmeldt