Læreruddannelsen
0   2

Find det gode studiejob


Mange lærerstuderende supplerer SU’en med indkomst fra arbejde ved siden af studierne og føjer relevant arbejdserfaring til cv’et.

Studierelevante deltidsjob kan være fordrende for såvel din pengepung som dit faglige og sociale studieliv. Bliv for eksempel hjælpeunderviser på din uddannelsesinstitution, eller få praktisk erfaring som lærervikar i folkeskolen. Du kan også blive elevmentor eller spejderleder.

Få noget samarbejdserfaring

Jon Kerrn-Jespersen er fjerdeårsstuderende på Via i Aarhus og har selv erfaring med skolerelevant deltidsarbejde - både den betalte og den frivillige af slagsen. Han mener, at studierelevant arbejde styrker kompetencer, som ikke nødvendigvis tilegnes på uddannelsen.

»Som folkeskolelærer skal du ikke kun være en god underviser. Der er også mange møder og gode samarbejdsrelationer, der skal håndteres - for eksempel til forældremøder - og det lærer man ikke meget om på uddannelsen«, siger Jon Kerrn-Jespersen.

Selv arbejder han som lønnet studentassistent på læreruddannelsen i fem-ti timer om ugen, men han bruger mange flere timer i en frivillig organisation, der er tilknyttet Via's Campus Aarhus C. Som formand for Campusrådet er Jon Kerrn-Jespersen koordinator for cirka 250 studerende.

Artiklen fortsætter under banneret

»Her får jeg et socialt liv langt ud over det sædvanlige og bliver samtidig bedre til at indgå i teamsamarbejder«, siger han.

Eksempler på relevante studiejob

Jon Kerrn-Jespersen er dagligt i kontakt med mange af sine medstuderende og har derfor hørt om manges erfaringer med studiejob. Her er hans bud på relevant arbejde ved siden af lærerstudiet:

Lærervikar eller børnehavepædagog. »Rigtig mange arbejder som lærervikar ved siden af. Ulempen er, at de misser noget undervisning, når de bliver kaldt på arbejde. Det samme gælder for dem, der arbejder i en børnehave«.

Hjælpeunderviser. »Nogle vil have mulighed for at blive hjælpeunderviser på læreruddannelsen. Når vores egentlige underviser er på kursus, er det en hjælpeunderviser, som står for undervisningen«.

Træner og lignende. »Rigtig mange er håndboldtrænere og spejderledere, og det er helt sikkert godt for cv'et. Det problematiske er, at man ikke tjener penge ved siden af sin SU«.

Udvikling af læringsmidler og fremtidens læring. »Der er også mulighed for at arbejde med udvikling af undervisningsmedier. På Via er der et makerspace, hvor du lærer at bruge eksempelvis 3-d-printere til at eksperimentere og udvikle løsninger på konkrete faglige problemstillinger. Det kan blive relevant for din undervisning i fremtiden«.

Elevmentor. »Du kan også blive mentor for en eller flere elever. Det kan både være privat i hjemmet, på elevens skole, på læreruddannelsen eller på andre offentlige institutioner«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
357 andre er allerede tilmeldt