Fælles mål
11   27

Riisager og Bondo til lærerne: Brug dit nye professionelle råderum

"Kære lærere. Velkommen tilbage til et nyt skoleår". Landets folkeskolelærere har netop fået et brev underskrevet af både undervisningsministeren og Lærerforeningens formand. Sammen slår de et slag for, at lærerne i dette skoleår får større professionelt råderum.

"Vi har et fælles ansvar for at sikre betingelserne for, at I kan løse jeres opgaver. Kerneelementer heri er frihed, respekt og faglighed. Det er afgørende, at I har det nødvendige professionelle råderum og autonomi til at omsætte folkeskolens mål og formål til konkret pædagogisk praksis", står der i det fælles brev fra undervisningsminister Merete Riisager og formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen.  

Opblødning skal give lærerne frihed

Artiklen fortsætter under banneret

I brevet fortælle de, at partierne er blevet enige om at løsne de Fælles Mål. Undervisningsministeren og lærerformanden understreger, at intentionen med aftalen om at løsne bindingerne i Fælles Mål er at give lærerne et større råderum.

"Der er blandt andet indgået en bred politisk aftale om at løsne på bindingerne i Fælles Mål, så færdigheds- og vidensmålene fremover bliver vejledende. Det skal give jer et større professionelt råderum til at tilrettelægge undervisningen", står der i brevet.  

Brug råderummet

"Det gode skoleliv for eleverne skabes først og fremmest af dygtige fag-professionelle på den enkelte skole i hverdagen. Der findes ikke en facit-liste på den gode undervisning. Hverken i lovgivningen eller i forskningen, selv om det nogle gange kan opleves sådan", står der i brevet, der afsluttes med en opfordring til lærerne:

"Herfra skal der derfor lyde en fælles opfordring til at anvende det professionelle råderum, som folkeskolelovgivningen og de nye frihedsinitiativer giver jer, til at indholdsudfylde rammerne og forme og udvikle den gode undervisning og det gode skoleliv på jeres skole".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ