Busselskabers afvisning af blindt ægtepar får politikere til at reagere

Venstre vil indføre forbud mod diskrimination af handicappede i det offentlige rum. Lovændringen har været på tale siden foråret, da et enstemmigt Folketing blev enige om, at der skal indføres et forbud mod diskrimination af handicappede i det offentlige rum. "Vi vil ikke acceptere diskrimination af handicappede«, siger socialordfører Carl Holst til Politiken efter, at et nordjysk ægtepar, hvor begge er blinde, for nylig blev afvist af to private busselskaber i forbindelse med en bryllupsrejse. Busselskaberne ville ikke have deres førerhunde med. Sagen har også fået Dansk Folkepartis handicapordfører, Karina Adsbøl, op af stolen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Blindt brudepar blev afvist af busselskaber, da de ville på bryllupsrejse - nu vil Venstre forbyde diskrimination af handicappede