Sigurd: Min gave til landets historielærere

- jeg håber sådan I vil bruge den, siger Sigurd Barrett om sine 40 nye film om danmarkshistorien, der er tænkt til at kunne gå lige ind i undervisningen på mellemtrinnet.

Publiceret

Sigurds Danmarkshistoriesom 

Sæt klassen til at lave musikvideoertil en af de 42 sange fra Sigurds Danmarkshistorie. Sigurd Barretthar arrangeret en konkurrence om en koncert og mange andrepræmier
Se http://skoletubeguide.dk/konkurrence/ 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sigurd Barrett har med sit projekt om Danmarkshistorien allerede lavet musik, bøger og undervisningsmateriale, men nu er der også 14 timers film klar. For der mangler gode til historieundervisningen i de små klasser, mener han. Og så skal det ikke være alt for højtideligt. "Jeg tager udgangspunkt i kanonpunkterne, og så skal fakta selvfølgelig være korrekt. Men der udover spræller jeg, for det skal være sjovt, så husker man nemlig bedre" siger han.

Sigurd Barrett: 
Børn skal føle, at de er en del af historien

Da pengene til projektet ikke var store, spiller Sigurd Barrett selv de fleste af rollerne iført forskellige parykker og kostumer. Og rollerne spænder vidt fra Egtved-pigen til Corfitz Ulfeldt. Og da der ikke var råd til dyre rekvisitter, bliver rollen som for eksempel 'bronze' spillet af en spraymalet sten.

"Til gengæld har jeg gået meget op i at optage alting on location" siger Sigurd Barrett. "Så når det foregår på Hammershus, så er det Hammershus, vi er på og ikke bare en byggeplads uden for Vanløse. Det har været vigtigt for mig for at vise børnene, at historien findes overalt, også tæt på deres hverdag."

Passer til en lektion

Filmene varer maksimalt 20 minutter hver, så der er tid til både at dem og diskutere dem i løbet af en almindelig skolelektion. Hvem film arbejder ender med et debatoplæg, men kan tage fat på, for eksempel og grænsedragning eller om vigtigheden af penge.

"Det er for at løfte noget af stoffet op på et metaniveau, for det kan de sagtens håndtere på mellemtrinnet - bare man husker at forankre det i noget konkret" siger Sigurd Barrett.

Anmeldelse: Sigurds historietime

De 40 film kan findes på sigurdsdanmarkshistorie.dk. Her kan man også finde blandt andet arbejdsspørgsmål og et spil til ipad'en. Gratis.