Skolesammenlægninger
1   7

Skole sættes fri for at overleve


I Ramløse bliver en matrikelskole selvstændig i de næste fire år. Skolen skal bruge sin nuvundne frihed til at skabe sig en mere attraktiv profil.

Efter fem års ægteskab løsner Gribskov Kommune båndet mellem Nordstjerneskolens to afdelinger i Helsinge og Ramløse. Til august bliver skolen i Ramløse med 145 elever igen selvstændig, og en ny skoleleder skal sammen med lærere og lokalsamfund udvikle en profil, som får forældrene i byen til at vælge skolen.

»Vi har set en stor elevflugt fra Ramløse. Hvis det skyldtes utilfredshed med sammenlægningen med Helsinge Skole, var det sket i forbindelse med fusionen, men det er i de to seneste år, at afdelingen har mistet elever. Alene i dette skoleår er 13 elever forsvundet. Det svarer til ti procent af skolens elever«, siger børneudvalgets formand, Trine Egetved-Sørensen (De Konservative).

Artiklen fortsætter under banneret

Hun peger på, at Nordstjerneskolens afdelinger kører med rullende skolestart, og det bryder flere forældre i Ramløse sig ikke om; de vælger derfor andre tilbud som for eksempel realskolen i Helsinge.

»Hvis Ramløse Skole skal have en reel chance for at overleve, er vi nødt til at give den større frihed, så skoleleder, skolebestyrelse og lærere kan gøre skolen til forældrenes førstevalg«, siger udvalgsformanden og peger på, at forældrene får et større ejerskab, når lederen er på skolen.

»En ny leder lærer lynhurtigt forældrene at kende, og så snart de føler sig hørt, får de sværere ved at flytte deres barn. Samtidig kan skolebestyrelsen fokusere på Ramløse Skole. Skolen skal udvikles af de mennesker, der bor i byen, og det kræver, at den skoleleder, der kan træffe beslutninger, er tæt på«, siger Trine Egetved-Sørensen.

Lærerne i Ramløse er glade for den nuvundne frihed. Men de er også nervøse, fortæller Allan Nielsen, formand for Gribskov Lærerkreds.

»Lærerne ser frem til at sætte visioner og pædagogiske mål for skolen. Men der ligger også en frygt for, at det er politikernes måde at indlede en nedlæggelse af skolen på. Hvis det ikke lykkes at vende udviklingen, kan det blive resultatet«, siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ