Odense Kommune
1   17

Erik Schmidt får afprøvet sin advarsel til oktober

Til efteråret får lærer Erik Schmidt endelig mulighed for at få afprøvet om, det er en tjenstlig forseelse at være kritisk og have "negative holdninger og synspunkter" på et lærermøde.

"Kan en lærer på et lukket møde kritisere ledelsen for dispositioner, der angår lærernes arbejdsvilkår? Hvor går grænsen mellem kritik og negativ adfærd? Er en medarbejder, der ytrer sig offentligt, bedre beskyttet, end den medarbejder, der ytrer sig internt på et lukket møde?"

Sådan ridser Erik Schmidt selv hovedspørgsmålene i den sag, der den 3. og 4. oktober skal afprøves ved retten i Odense. Den 2. juni 2014 fik han en tjenstlig advarsel blandt andet for "negative holdninger og synspunkter", og efter et langt juridisk tovtrækkeri er der nu udsigt til at sagen vil blive afprøvet retsligt.

Artiklen fortsætter under banneret

Da landsretten tidligere i år bestemte, at Erik Schmidt havde ret til at afprøve, om advarslen var givet på lovligt grundlag, ville Odense Kommune ikke endeligt afvise, at de i stedet ville trække advarslen. Forhandlingschef Nina Korch Hult, Odense Kommune, bekræfter nu, at kommunen ikke vil trække advarslen tilbage, men derudover har kommunen ingen kommentarer.

Bedre beskyttet ved offentlige ytringer

Erik Schmidt ser især frem til at afprøve sikringen af medarbejderes deltagelse på lukkede møder:

"Du er meget bedre beskyttet, hvis du ytrer dig offentligt, end du er, hvis du udtaler dig på interne møder, fordi du der kan komme i konflikt med ledelsesretten", siger Erik Schmidt og fortæller, at han på grund af sin offentligt kendte sag har fået henvendelser fra mange andre lærerkollegaer, der har oplevet lignende historier.

Sagen kommer altså for retten i Odense den 3.-4. oktober 2017.

Erik Schmidt fortæller om retssagen på facebook:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ