Gratis bog: Bliv klogere på læringens DNA

I dag udkommer bogen Læringens DNA, hvor lærere kan hente inspiration til, hvordan man fastholder elevers opmærksomhed og støtter trivslen ved at lade dem lære ved at mærke verden. Bogen kan downloades gratis af DLF’s medlemmer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er neurobiolog, læringsforsker ved DPU og blogger på folkeskolen.dk Theresa Schilhab som har skrevet bogen Læringens DNA. Bogen indgår i en bogserie, som Danmarks Lærerforening, Frie Skolers Lærerforening og Aarhus Universitetsforlag i samarbejde står bag.

Homo concretus - mennesket lærer ved sansning

I dag vil alle medlemmer af DLF modtage mail med link til at hente den første bog som e-bog og/eller lydbog, og medlemmer kan også købe den indbundne bog til specialpris på forlagets hjemmeside. 

I bogen sættes fokus på, hvordan elever lærer, når de klipper bogstaver i karton eller tegner hvalarter i sand. Der er biologiske kneb til at styrke læringen - især når koncentrationen svigter og de kneb deler Theresa Schilhab ud af i sin bog.

"I skolen lægger vi måske for meget vægt på at kunne skabe fantasibilleder. I undervisningen skal vi selv skabe vores billeder af Christian d. IV eller Tyrannusaurus rex, men det er svært. Det er lettere at inddrage omgivelserne. Et bord kan vi se, føle og lugte", siger Theresa Schilhab i et interview i næste nummer af Folkeskolen.

Læseværdig og praksisnær bog om de biologiske forudsætninger for læring  

 

Bogen kan også downloades via dlf.org - Min side. Hvis det giver problemer, kan man ringet DLF på 33 69 63 00.