Lærer- og efteruddannelse
0   11

Københavns læreruddannelser vil fusionere

Professionshøjskolerne UCC og Metropol, som driver læreruddannelserne i København og på Frederiksberg indleder nu en proces, der skal føre til en fusion mellem de to videregående uddannelsesinstitutioner.

En fusion mellem UCC og Metropol vil føre til en uddannelsesinstitution med mere end 20.000 studerende. De to professionshøjskoler går nu i gang med at forberede grundlaget for sammenlægningen.

Formand for UCC's bestyrelse Carsten Koch fremhæver i en pressemeddelelse, at det er to centrale uddannelsesaktører i hovedstaden, som vil rykke sammen.

Artiklen fortsætter under banneret

Om UCC og Metropol 

  • UCC har ca. 8.400 studerende på professionshøjskolens syv professionsbachelor-uddannelser. Hertil kommer ca. 1.900 studerende og kursister på efter- og videreuddannelsesområdet. 
  • UCC har ca. 1.000 ansatte. 
  • Metropol har ca. 9.800 studerende på professionshøjskolens 16 professionsbachelorudannelser. Hertil kommer ca. 1.300 studerende og kursister på efter- og videreuddannelsesområdet
  • Metropol har ca. 1.000 ansatte. 

"Det giver os en særlig forpligtelse til at understøtte de krav og udfordringer velfærdssamfundets institutioner står overfor. Vi er overbeviste om, at vi sammen vil stå langt stærkere i indsatsen for at levere ambitiøse svar på disse udfordringer. En fusion mellem professionshøjskolerne UCC og Metropol giver således de bedste forudsætninger for fremtidens faglige udvikling"

Også formand for Metropols bestyrelse René van Laer fremhæver, at de to aktører er "et stærkt fagligt match".

"Vores faglige miljøer dækker til sammen meget bredt inden for velfærdsstatens kerneområder, og institutionernes faglige miljøer vil kunne supplere og drage umiddelbare fordele af samspillet med hinanden. Det er min og bestyrelsens klare opfattelse, at en fusion vil betyde en markant styrkelse af vores to institutioners samlede indsats".

Bestyrelsen på både UCC og Metropol lægger vægt, at det er en helt afgørende forudsætning for en vellykket fusion, at medarbejdere og studerende involveres i processen, og at samarbejdspartnere, aftagere og andre interessenter også bliver inddraget.  

Der etableres der nu en fælles projektorganisation, der skal udarbejde et fusionsgrundlag. Fusionsgrundlaget skal danne baggrund for en egentlig fusionsaftale og et procesforslag, som de to bestyrelser skal beslutte i september 2017. Målet er at implementeringen sker hurtigst muligt herefter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ