I træerne foran Skelgårdsskolen i Tårnby "landede" der onsdag en masse farvestrålende fabeldyr fra Farvernes Cirkelplanet.

Se fejringerne af Billedkunstens Dag

Onsdag blev Billedkunstens Dag fejret på skoler landet over. Se et udpluk af de mange aktiviteter her - og del jeres egne, så tilføjer vi det til samlingen på folkeskolen.dk/billedkunst

Publiceret
På Vibenshus Skole i København får naboer og forbipasserende glæde af elevernes farvestrålende fortorvstæpper, flet i hegn og dørposters.
Holbergskolen i Københavns facade er dækket af et gigantisk tryk, som 550 elever var med til at skabe på dagen - pakket godt ind i bogbinderplast, så det kan holde til det danske forårsvejr.
Både indendørs gulve og de udendørs multibaner på Risskov Skole i Aarhus fik onsdag besøg af fabeldyr, skolens 3. klasser lavede med tape.
I Haderslev stod lærerstuderende fra professionshøjskolen UC Syd bag et arrangement for byens folkeskoleelever, som fandt mønstre i sten og bagefter pyntede byens torv med stenene.
Folkeskolen.dk/billedkunst besøgte Sct. Jørgens Skole i Roskilde, hvor et stort kunstværk blev skabt af flere end 400 elevers kunstneriske puslespilsbrikker.
I Viborg var Billedskolen og Friskolen i Viborg gået sammen om et arrangement, hvor eleverne dekorerede vinduer med tape.
Området omkring Campus Carlsberg var inspirationen, da de billedkunststuderende på læreruddannelsen UCC onsdag arbejdede med papirfoldninger og 3D-konstruktioner.
Trivsel, fællesskab og samhørighed var nøgleordene på Nørrebjergskolen i Odense, hvor elever og personale i mindre grupper løbende mødte op på skolens torv for at tegne et ansigt på et fælles værk.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gå på opdagelse i billedgalleriet herover og de mange lærer-til- lærer-indlæg, de kreative lærere og idémagere selv har delt:

På Skelgårdsskolen i Tårnby blev Billedkunstens Dag i år fejret for første gang. 12 indskolingsklasser har de seneste uger lavet farvestrålende væsener fra Farvernes Cirkelplanet, som onsdag landede i træerne foran skolen: 

Billedkunstens dag på Skelgårdsskolen

På Vibenshus Skole i København markerede 15 0.-6. klasser dagen ved at lave farvestrålende fortorvstæpper, flet i hegn og dørposters - alt sammen i gården og på gaden, så skolens naboer og forbipasserende kan se en skole fyldt med farver:

Vibenshus Skole bliver rørt af farver og søde beskeder

På Holbergskolen i Københavns nordvestkvarter var 550 elever med til at lave et stort kunstværk på skolens facade bestående af figurtryk, eleverne selv tegnede, klippede og skar ud på dagen:

Holbergskolen satte TRYK på Billedkunstens Dag

På Risskov Skole i Aarhus var Billedkunstens Dag heller ikke til at overse, da der på gulve og de udendørs multibaner flyttede cirka 50 fabeldyr ind på skolen - skabt af tape af skolens 3. klasse-elever:

Risskov Skole tapede løs på Billedkunstens dag

I Haderslev havde de billedkunststuderende fra professionshøjskolen UC Syd lavet et arrangement for elever fra byens folkeskoler, som skulle finde de indre mønstre i sten og derefter lave en stor spiral af stenene på byens torv:

Billedkunstens dag i Haderslev

Også folkeskolen.dk/billedkunst dækkede et arrangement, da flere end 400 elever på Sct. Jørgens Skole i Roskilde satte hver deres kunstneriske brik sammen til et stort fælles puslespil: 

Billedkunstens dag fejret med en palet af farver og forskellige materialer

Del jeres aktiviteter

Har I også markeret Billedkunstens Dag? Så del billeder og lidt tekst i et lærer til lærer-indlæg på folkeskolen.dk, så opdaterer vi løbende denne artikel med jeres fejringer:

Opret lærer til lærer-indlæg

Tilføjet efter artiklens udgivelse: 

På Friskolen i Viborg dekorerede elever sammen med Billedskolen i Viborg vinduer med tape - et materiale, som giver frihed, fordi eleverne ikke er vant til at arbejde med det, skriver læreren bag: 

Billedkunstens dag i Viborg

På læreruddannelsen UCC arbejdede de billedkunstlærerstuderende med papirfoldninger & 3D-konstruktioner i papir, pinde og andet inspireret af egne tegninger og fotos af byrummet omkring det nye Campus Carlsberg:

BILLEDKUNSTENSDAG PÅ LÆRERUDDANNELSEN, UCC

På Nørrebjergskolen i Odense blev dagen markeret med flere timers værksted, hvor skolens elever kunne kigge forbi, når det passede dem, for at tegne ansigter på et stort fællesværk. Nu skal det 1,5 x 3,5 meter store værk hænges op og sende et signal om, at den enkeltes præstation vokser i fællesskabet:

Billedkunstens dag på Nørrebjergskolen i Odense

Powered by Labrador CMS