Billedkunst
0   7

Se fejringerne af Billedkunstens Dag

Onsdag blev Billedkunstens Dag fejret på skoler landet over. Se et udpluk af de mange aktiviteter her - og del jeres egne, så tilføjer vi det til samlingen på folkeskolen.dk/billedkunst

Gå på opdagelse i billedgalleriet herover og de mange lærer-til- lærer-indlæg, de kreative lærere og idémagere selv har delt:

På Skelgårdsskolen i Tårnby blev Billedkunstens Dag i år fejret for første gang. 12 indskolingsklasser har de seneste uger lavet farvestrålende væsener fra Farvernes Cirkelplanet, som onsdag landede i træerne foran skolen: 

På Vibenshus Skole i København markerede 15 0.-6. klasser dagen ved at lave farvestrålende fortorvstæpper, flet i hegn og dørposters - alt sammen i gården og på gaden, så skolens naboer og forbipasserende kan se en skole fyldt med farver:

På Holbergskolen i Københavns nordvestkvarter var 550 elever med til at lave et stort kunstværk på skolens facade bestående af figurtryk, eleverne selv tegnede, klippede og skar ud på dagen:

Artiklen fortsætter under banneret

På Risskov Skole i Aarhus var Billedkunstens Dag heller ikke til at overse, da der på gulve og de udendørs multibaner flyttede cirka 50 fabeldyr ind på skolen - skabt af tape af skolens 3. klasse-elever:

I Haderslev havde de billedkunststuderende fra professionshøjskolen UC Syd lavet et arrangement for elever fra byens folkeskoler, som skulle finde de indre mønstre i sten og derefter lave en stor spiral af stenene på byens torv:

Også folkeskolen.dk/billedkunst dækkede et arrangement, da flere end 400 elever på Sct. Jørgens Skole i Roskilde satte hver deres kunstneriske brik sammen til et stort fælles puslespil: 

Del jeres aktiviteter

Har I også markeret Billedkunstens Dag? Så del billeder og lidt tekst i et lærer til lærer-indlæg på folkeskolen.dk, så opdaterer vi løbende denne artikel med jeres fejringer:

Tilføjet efter artiklens udgivelse: 

På Friskolen i Viborg dekorerede elever sammen med Billedskolen i Viborg vinduer med tape - et materiale, som giver frihed, fordi eleverne ikke er vant til at arbejde med det, skriver læreren bag: 

På læreruddannelsen UCC arbejdede de billedkunstlærerstuderende med papirfoldninger & 3D-konstruktioner i papir, pinde og andet inspireret af egne tegninger og fotos af byrummet omkring det nye Campus Carlsberg:

På Nørrebjergskolen i Odense blev dagen markeret med flere timers værksted, hvor skolens elever kunne kigge forbi, når det passede dem, for at tegne ansigter på et stort fællesværk. Nu skal det 1,5 x 3,5 meter store værk hænges op og sende et signal om, at den enkeltes præstation vokser i fællesskabet:Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.732 andre er allerede tilmeldt