Frederikshavn Kommune
1   80

Lærere i Frederikshavn nedlagde arbejdet i protest mod besparelser

På tre skoler i Frederikshavn valgte lærerne fredag at nedlægge arbejdet, efter at bestyrelsen i skoledistriktet nægtede at godkende budgettet for næste skoleår, som medfører, at 13-14 ansatte må fyres. Lærerne er mandag tilbage på arbejde igen.

Lærerne nedlagde fredag arbejdet på de tre skoler Bangsbostrand, Ravnshøj og Gærum Skole, der tilsammen udgør Skoledistrikt Vest.

Det skete som reaktion på og opbakning til, at skolebestyrelsen i distriktet torsdag aften på et ekstraordinært møde nægtede at godkende budgettet for næste skoleår.

Artiklen fortsætter under banneret

"Ud af den blå luft har man fået besked på, at der skal nedlægges stillinger. Det er usikkert hvor mange, men der snakkes om et tal i omegnen af 13-14 lærerstillinger, der bliver nedlagt og erstattet med tre-fire pædagoger", siger Lars Busk Hansen, formand for den lokale lærerkreds.

Med-udvalg ikke orienteret

Udmeldingen kom ifølge lærerformanden uden at man havde orienteret med-udvalget i skoledistriktet om, at der var besparelser på vej i den størrelsesorden, og at det førte til så store frustrationer blandt lærerne, at de fredag nedlagde arbejdet.

"Man satte sig i stedet ned for at snakke tingene godt igennem. For besparelser af den kaliber vil få store konsekvenser for undervisningens kvalitet. Vi opfordrede til at lærerne genoptog arbejdet, og det er sket mandag morgen", siger Lars Busk Hansen og fortsætter:

"Nu venter vi på et samlet overblik over kommunens økonomi til næste skoleår. Det har vi fået af vide fra kommunens side, at man først har om 14 dage, og derfor kan det jo undre, at man så allerede kan melde så heftige besparelser ud i et enkelt distrikt".

"Både lærerne og vi i kredsen blev meget overraskede, for der har ikke hidtil været meldinger om, at der var besparelser i vente i en størrelsesorden, så det ikke kunne klares ved naturlig afgang".

Presset af inklusion

Næstformand i bestyrelsen for Skoledistrikt Vest Henriette Hartvig bekræfter, at skolerne har fået pålagt besparelser i omegnen af 13-14 lærerstillinger, der skal veksles til tre-fire pædagogstillinger, og at det var baggrunden for, at de ikke ville godkende budgettet torsdag aften.

"Fordelingsnøglen, som skoledistrikterne får tildelt penge efter, stemmer simpelthen ikke overens med virkeligheden i forhold til, hvor udfordrede vi er af inklusion i Skoledistrikt Vest. Lærerne valgte derfor at nedlægge arbejdet, da de ikke mener, de kan levere undervisning af forsvarlig kvalitet, hvis der skæres yderligere", siger hun.

Skolebestyrelsen, kommunens skolechef og rådmanden for området mødes ekstraordinært mandag eftermiddag.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ