Anmeldelse Pædagogik
0   10

Grundbog til læreruddannelsen

Bogen indeholder ikke mange indholdsmæssigt overraskende valg, men der arbejdes med genren grundbøger til læreruddannelsen - og det er spændende.

Fakta


Titel
Må ikke slettes

Oversætter
Connie Møller Christensen

Pris
350

Sider
335

Forlag
Forlaget Klim

"Må ikke slettes" er en grundbog til læreruddannelsens pædagogiske fagområde. I bogens indledning skriver forfatterne, at der er lagt vægt på perspektiver, der er vigtige, hvad enten faget hedder pædagogik eller pædagogik og læring. I Danmark hedder fagområdet, bogen kan bruges i, ingen af delene, men derimod pædagogik og lærerfaglighed.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er oprindelig norsk, hvilket altså mærkes allerede i indledningen. Den består af 12 kapitler, der alle er skrevet af vidende og kompetente norske forskere. De områder, der berøres, kredser om læring, læringsstrategier og evaluering af læringsprocesser. Det er ikke overraskende.

Overraskende er det derimod, at der er et helt kapitel om socialisering. Et grundbegreb, der måske har manglet i tidligere udgivelser til området. Det er en god ide, og kapitlet er velskrevet. Også it i undervisningen har fået et helt kapitel, og også det er glimrende. Her får vi som læsere en god indføring i de kompetencer, lærerstuderende nødvendigvis må tilegne sig for at kunne uddanne borgere til det moderne samfund. Begrebet digital dannelse bliver fremstillet og diskuteret kort – måske for kort.

Som grundbog indeholder bogen det, den skal, men ikke mange overraskelser, og som ved alle andre grundbøger skal den underviser, der vælger bogen til sine lærerstuderende, selv arbejde med at udvide og forlænge de enkelte kapitler. Her får underviseren dog fin hjælp, idet alle kapitler er bygget op efter samme princip: Mål for den ønskede læring, nøgleord for kapitlet, repetition og opsamling på nøgleordene og forslag til, hvordan de studerende skal arbejde med noter og øvelser.

Alle kapitler indeholder gode forslag til link, underviseren og de studerende sammen kan vælge at uddybe kapitlet med. Det er glimrende, og bogen er på den måde et fint eksempel på, at der kan - og bør - arbejdes med genren ”lærebog” til professionsuddannelserne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.011 andre er allerede tilmeldt