Flygtninge
0   1

Flygtningebørn

– direkte i almenklasser eller i modtageklasser?

Der er efterhånden stor forskel på, hvilket undervisningstilbud et flygtningebarn kan forvente at få som nyankommet i en dansk kommune. Den klassiske modtageklasse eksisterer stadig, men ifølge en undersøgelse foretaget af TV 2 gør 23 kommuner nu brug af Hørsholm-modellen, hvor man sender flygtningebørn direkte i almenklasserne, om de mestrer det danske sprog eller ej. I marts indgik KL og regeringen en aftale, som betyder, at der nu må være op til 18 elever i en modtageklasse. Før måtte der være 12. Samtidig må klassen spænde over fem klassetrin i stedet for tre. Undervisningsministeriet mente imidlertid ikke, at det skabte nok fleksibilitet for kommunerne, og på Folketingets sidste åbningsdag i sommer blev et lovforslag stemt igennem, som giver kommunerne mulighed for at oprette såkaldte særlige tilbud, men foreløbig vil kun to kommuner gøre dette.

Vi har besøgt Nyrupskolen i Kalundborg, hvor flygtningbørn starter direkte i almenklasserne, og vi har været på Ørkildskolen i Svendborg, hvor der er modtageklasser.

Artiklen fortsætter under banneret

En forsker siger, at der mangler forskning i relation til direkte integration.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
841 andre er allerede tilmeldt