Der er kæmpe forskel på forholdene for folkeskolelærere på hver siden side af Lillebælt.

Middelfart: Fra fælles arbejdstidspapir til ingenting

Flere og flere kommuner indgår stadig mere omfattende papirer med de lokale lærerkredse om lærernes arbejdstid. Men i Middelfart er udviklingen i år gået den modsatte vej. De havde et forståelsespapir, nu har de ingenting.

Publiceret

anbefalinger

1. Det anbefales, at alle skoler har en fleks-ordning, der givermedarbejdere og leder en tillidsbaseret tilgang til løsningaf  opgaven.

2. Det anbefales, at skoleårets planlægning er en proces, somigangsættes tidligt, og hvor skoleledelse og medarbejdere arbejdertæt sammen for igennem synlighed at skabe den bedste planlægning afdet kommende skoleår.

3. MED-udvalg kan være med til at give åbenhed omkringprocesser, fagfordeling, tildeling af opgaver, vikardækning ogfordeling af andre opgaver. MED-udvalg kan også bruges til atfastsætte retningslinjer for skemalagte mødefora m.m

4. Det anbefales, at TR inddrages i for-forberedelsen tilplanlægningen og opgavefordelingen.

5. Det anbefales, at man lokalt skaber tydelighed omkringopgørelsen af arbejdstid løbende, som ved skoeårets afslutning.

6. Tillid, dialog og fælles arbejde i løsningen af opgaven formedarbejderne, TR og skoleledelse giver de bedste løsninger.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi ville rigtig gerne have haft en arbejdstidsaftale", forklarer formand for Vends Herreds Lærerkreds Mads Alnor.

Han og hans kolleger går på arbejde med udsigt til Lillebæltsbroen, og lige på den anden side, i Fredericia er der blandt andet et aftalt loft over antallet af undervisningstimer per lærer. 

Lærerne i Fredericia får ny aftale med mere fleksibilitet

Lærerkredsen havde håbet at komme videre fra sidste skoleårs forståelsespapir til en kollektiv aftale om de ting, der trænger sig mest på hos Fredericias lærere - først og fremmest at få et loft over hver enkelt lærers undervisningstid og tid nok til at forberede en ordentlig undervisning til eleverne. Men kommunen ville ikke gå videre end det eksisterende papir, og så sagde lærerkredsen helt nej tak:

Læs mere

Nyhedsbrev fra Vends Herreds Lærerkreds: "Ingenaftale om arbejdstid i Middelfart Kommune"