Debat
0   5

Skat er vores skat

Danmarks Lærerforenings velfærdsarbejde. Indlæg på kongressen 2016

Da Claus Hjort i sin tid beskrev, hvordan samfundet ville ændre sig markant, hvis væksten steg, samtidigt med væksten i det offentlige stagnerede, da var det et fremtidsscenarie. Men nu er vi her.

·       Halvdelen af befolkningen har i dag en privat sundhedsforsikring

Artiklen fortsætter under banneret

·       Er børnehaven ikke tilfredsstillende, ja så opretter vi noget privat

·       Søgningen til privatskoler stiger, da den slidte folkeskole vælges fra

·       Det er købers marked

Man ser sig selv som kunden, der skal have en vare, og som har retten til at shoppe videre. Ansvaret, medborgerskabet og viljen til at betale til den fælles kasse er udfordret. Claus Hjort fandt opbakning til at føre sin politik, og konturerne ses nu.

Det er her, at fagbevægelsen skal spille en rolle. Vi skal forenes og have bud på, hvordan vi udvikler vores velfærdssamfund og demokrati, som vores virke som lærere spiller direkte ind i. I LO og FTF er vi omkring 1,5 mio. medlemmer, og vi skal sætte vores præg og have bud på nogen af de store udfordringer, vi står overfor. Det har vi kunnet historisk, og det kan vi i dag. Vi har medansvaret for, at de kommende generationer også får et godt liv.

Danmarks Lærerforening kan godt gå forrest. Lad os være generøse og række hånden ud. Vi skal kunne pleje vores egne medlemmers interesser samtidig med, at vi er medspillere på den store bane, og solidariserer os med den samlede fagbevægelses udfordringer.

Og helt ærligt, der skal altså tjek på finansieringen af velfærden. Før får vi ikke tjek på rammerne for lærerarbejdet. Der skal tjek på ambitionsniveauet og lidt mod og noget pep ind i systemet. Det er et job for den samlede fagbevægelse at byde ind her. Stille tydelige krav, organisere og vække de mange, som sidder og lurer bag fjernsynsskærmen med en følelse af, at det nytter jo alligevel ikke noget. Jo det gør! Hvis vi skaber grobunden, hvis vi organiserer.

Folk interesserer sig for kvaliteten af vores velfærd, interesserer sig for, at folkeskolen kan give alle en chance.  Jeg tror på, at vi sammen kan skabe håb om forandring. Håb om en anden vej.

·       Lad os sammen stille krav om at få revideret den danske model på det offentlige arbejdsmarked.

·       Lad os gøre noget ved ytringsfriheden.

·       Uligheden.

·       Ligestillingen.

·       Miljøet.

·       Folkeskolen.

·       Fremtidens velfærd.

·       Lad os starte med en folkebevægelse for Skat. Lad os sende en krammer til kollegerne i Skat. Skat er vores skat, vi elsker at bidrage til fællesskabet, vi er stolte af, at betale skat. Smag lige på den.

1,5 mio. medlemmer. Så batter det altså, hvis vi vil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ