Det vil gå ud over kommuner, der i forvejen er hårdt presset, siger Jakob Søvhøj, Enhedslisten

Enhedslisten vil redde reform-tilskud

Enhedslisten opfordrer regeringen til at bevare det særlige tilskud til de kommuner, der har sværest ved at finansiere folkeskolereformen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er åbenlyst for enhver der følger med i debatterne om folkeskolen, at der stadig er store problemer med at implementere folkeskolereformen i rigtig mange af landets kommuner. Skal kommunerne nu til at spare yderligere, fordi det særlige tilskud reduceres med 300 millioner, må det forudses at skabe endnu større problemer med at få hverdagen til at hænge sammen på skolerne", siger Jakob Sølvhøj i en kommentar til, at det særlige tilskud på 600 millioner reduceres til 300 millioner næste år, hvorefter det helt forsvinder. 

De ekstra midler til folkeskolereformen forsvinder

"De ekstra penge er givet til kommuner, der har et lavt beskatningsgrundlag. Det vil derfor være kommuner, der i forvejen er hårdt presset økonomisk, der nu vil blive klemt yderligere på deres skolebudgetter. Det vil hurtigt føre til flere elever i klasserne og til yderligere nedlæggelse af stillinger i både folkeskolen og fritidsordningerne.

Folkeskolen og fritidsordningerne er i forvejen hårdt presset, og det er simpelthen ikke forsvarligt at stramme den økonomiske skrue yderligere", siger han og opfordrer undervisningsministeren til at trække i bremsen.