Lærer- og efteruddannelse
0   183

Lærerstuderende: Den gode lærer skal have indsigt i samfundshistorien

»Basis for at kunne blive den gode lærer er en interesse for og indsigt i den historie, som har skabt det samfund, vi er en del af. At have lyst til at vide noget om den verden, vi lever i, og at bringe det videre til eleverne. Og så handler det om lysten til at være en del af et stærkt kollegialt fælleskab, som ikke bare er forvalter af politiske beslutninger, men som også er medudvikler af pædagogiske visioner og drømme. Og om at have stærke relationer til eleverne og at kunne lægge det rigtige spor ud for den enkelte elev og det fællesskab, som klassen skal være. Det er noget, jeg selv og mange andre lærerstuderende går meget op i«.

Hvor god vurderer du, at skolen, I kommer ud i, er til at understøtte den gode lærer?

»Hvis man ser på den gode lærer, er det ikke justeringer af læreruddannelsen, der gør det. Det er ude på skolerne, at muligheden for at lykkes som den gode lærer bliver til. Der er fine elementer i reformen, men det er en stor hæmsko, at man fokuserer på snævre resultatmål i dansk og matematik i stedet for den hele elev. Jeg tror, at vi skal tilbage til, at det er det kollegiale fællesskab, der præger skolen. Så vi ikke bare bliver forvaltere af beslutninger, men er medudviklere af pædagogiske visioner og drømme. Vi skal have skabt et frirum til, at den enkelte lærer kan indrette sin undervisning på baggrund af sin relation og kendskab til eleverne. Og så skal vi væk fra at sige, at den enkelte elev skal være så dygtig som muligt, og at vi måler skolerne i forhold til hinanden. For så individualiserer vi, og det er på bekostning af, at eleven skal inddrages i samfundet og fællesskabet«.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
294 andre er allerede tilmeldt