Madkundskab
0   738

Netværk vil skabe manifest for madkundskab

"Madkundskab er omdrejningspunkt for al læring i skolen". "Madkundskab sætter elever i stand til at tage kritisk stilling til mad og måltider". Sådan lød nogle af mange ideer til, hvilke elementer, der skal indgå i et kommende manifest for madkundskab, da aktører omkring faget mødtes i København.

"Vi skal have sat tingene i gang og prøve at få så mange af jeres stemmer i spil, som muligt", sagde Nadja Pass fra firmaet Borgerlyst, som Madkulturen havde fået til at lede en lang række aktører i arbejdet med at indsnævre, hvad et manifest for madkundskab skal bestå af.

Netværket for madkundskab blev etableret i slutningen af sidste år. Det er projekt Madkamp, der har sat sig for at samle så mange aktører omkring faget som muligt, for at man i fællesskab kan kæmpe for, at fagets prestige højnes.

I Folkets Madhus i København var blandt andre lektorer fra læreruddannelsen, lærerstuderende, forskere og madkundskabslærere mødt op for at tage første skridt mod et reelt manifest for madkundkab. Professor Jan Krag Jakobsen, som har været med til at udvikle manifestet for det ny nordiske køkken i samarbejde med Claus Meyer, var med til at sparke dagen i gang og give inspiration undervejs.

Frustrationer skaber udvikling

Artiklen fortsætter under banneret

I grupper forsøgte deltagerne at nå frem til, hvad et manifest for madkundskab skal rumme - og der var mange svære overvejelser - også fordi det endnu ikke er afgjort præcis, hvem der er i målgruppen for manifestet.

"Der er en del frustrationer, og vi er blevet udfordret. Det er et sundt tegn, at de bud vi oprindeligt kom med, er blevet udskiftet med noget andet", sagde Nadja Pass undervejs i processen.

Madkundskab har brug for positiv opmærksomhed

Formand for Madkundskabslærerforeningen Lone Appelquist Carlson var blandt deltagerne i mødet.

"Jeg bliver udfordret på mine overbevisninger", sagde hun, da hun efter dagens møde gik rundt og så på, hvilke udsagn de forskellige grupper mente bør indgå i manifestet.

Hun synes, det er vigtigt, at der er startet et netværk for madkundskab.

"Vi hejser flaget og ranker ryggen os, der underviser i det. Man har ringeagtet faget i en årrække. Så det er rigtig godt, der bliver skabt noget opmærksomhed om det".

Madkulturen vil nu samle alle inputs fra mødet, og arbejdet med manifestet vil fortsætte ved næste netværksmøde senere på året. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
677 andre er allerede tilmeldt