FTF og LO samarbejdede i valgkampen om kampagnen Sammen skaber vi værdi

Hovedstyrelsesvalg: Er en fusion mellem FTF og LO det rette for lærerne?

LO's kongres har lige sagt ja til at gå videre mod en fusion med FTF, og i næste uge er det FTF's tur til at tage stilling. Det sker med foreløbig opbakning fra DLF, men uden fuld opbakning fra den nuværende hovedstyrelse. Hvad mener kandidaterne til den kommende hovedstyrelse?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tillidsrepræsentant og kredsstyrelsesmedlem i Aarhus Katrine Vinther Nielsen ærgrer sig over, at Folkeskolen har set på kandidaternes stemme ved OK15, fordi det er et emne, der splitter, og hun opfordrer i et debatindlæg redaktionen om at være visionær og fremtidsorienteret: "Man kunne for eksempel spørge, hvordan vi skaber en styrket fagbevægelse og om/hvordan en fusion mellem FTF og LO er et svar herpå". 

Favnende flerstemmighed i DLFs ledelse 

"Jeg frygter ikke, at en stor hovedorganisation vil blive tandløs, og man kan også sige, at FTF's indflydelse er til at overse, så hvis LO har større gennemslagskraft, så er det da bedre. Vi er af historiske grunde med i FTF", sagde DLF-formand Anders Bondo Christensen på kongressen i Danmarks Lærerforening i september og lovede samtidig, at en egentlig fusion mellem de to hovedorganisationer ikke vil finde sted, uden at lærernes kongres har taget stilling til det igen.

Folkeskolen.dk vil gerne tage handsken op og stiller hermed spørgsmålet videre til kandidaterne til hovedstyrelsesvalget, som går i gang om en uge:

Hvordan skaber vi en styrket fagbevægelse? Er en fusion mellem FTF og LO en del af svaret? Hvordan/hvorfor/hvorfor ikke?