Læsning
1   549

Anders And kan lære dine elever at læse

Børn får stimuleret deres læselyst af at læse Anders And. Det mener forældre ifølge en ny undersøgelse, som MEGAFON har foretaget for Egmont.

Anders And stimulerer børns læselyst. Det mener forældre til børn mellem 7 og 10 år, som har deltaget i en undersøgelse, som MEGAFON har gennemført for Egmont, der udgiver Anders And.

Undersøgelsen viser således, at hver tredje forælder (32 procent) mener, at Anders And har forbedret deres barns læseevner. Hver tredje (33 procent) mener, at Anders And motiverer deres barn til at læse mere. Og hver fjerde (25 procent) mener, at Anders And giver deres barn større tiltro til egne læseevner.

Desuden viser undersøgelsen, at de forældre, der abonnerer på Anders And (Anders And & Co. eller Jumbobøger), har større tillid til Anders Ands evne til at stimulere børns læselyst end folk i al almindelighed. 

På spørgsmålet om, hvor ofte éns barn vælger at læse af sig selv, svarer 64 procent af abonnenterne således "ofte" eller "meget ofte", mens kun 40 procent af den 'brede befolkning' svarer "ofte" eller "meget ofte".

Artiklen fortsætter under banneret

51 procent af den 'brede befolkning' svarer endvidere, at de i "nogen grad", "høj grad" eller "meget høj grad" har svært ved at få deres børn til at læse 20 minutter dagligt. Dette tal er blot 31 procent blandt abonnenterne.

Knapt halvdelen (46 procent) af abonnenterne, der selv har læst Anders And som barn, mener endelig, at deres læseevner blev forbedret ved at læse om Anders og Andeby.

Respondenterne i undersøgelsen er MEGAFONs borgerpanel, der er et tilnærmelsesvist repræsentativt udsnit af den danske befolkning. Der er gennemført 300 repræsentative interviews.

Litteraturtema i Anders And

Undersøgelsen er lavet i forbindelse med en lancering af et litteraturtema fra Anders And. Bladet byder således på 'andeficerede' udgaver af Brødrene Grimms "Hans & Grete", Selma Lagerlöfs "Niels Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige" og det norske folkeeventyr "De tre bukke bruse" - foruden énsides-versioner af andre litterære klassikere.

Det første nummer i litteraturtemaet, Anders And & Co. nr. 39, udkommer torsdag den 24. september.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.514 andre er allerede tilmeldt