Medlem af hovedstyrelsen Regitze Flannov håber, at flere medlemmer, især kvinder, vil være aktive i organisationsarbejdet i Danmark Lærerforening.

Ny kampagne skal give lærerne lyst til tillidshverv i DLF

’Bliv aktiv i Danmarks Lærerforening’ er en ny kampagne, der skal rekruttere medlemmer til organisationsarbejde i foreningen. Det er især kvinderne, der skal prikkes på skulderen, da de er underrepræsenteret i foreningens forskellige led.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pjecer, kampagnesider og video er alt sammen en del af en ny informationskampagne fra Danmarks Lærerforening. Kampagnen skal informere medlemmerne om, hvad arbejdet som for eksempel tillidsrepræsentant går ud på, og hvordan man bliver valgt. Formålet er at rekruttere og engagere nye medlemmer til foreningens organisatoriske arbejde - både tillidsrepræsentanter, kredsstyrelsesmedlemmer, kongresdelegerede og hovedstyrelsesmedlemmer.  

"Vi har lavet kampagnen for at rekruttere folk til organistionsarbejde i Danmarks Lærerforening. Vi vil gerne fortælle medlemmerne, hvad engagement og indflydelse kan give både en selv og fællesskabet. Ved at sætte fokus på emnet, håber vi, at folk tænker sig om en ekstra gang og overvejer, om det kunne være noget for dem, eller måske prikker en kollega på skuldrene", siger hovedstyrelsesmedlem Regitze Flannov.

Hun understreger, at kampagnen ikke et udtryk for, at der er tomme poster i foreningen, men en indsats for at rekruttere bredt. 

Kvinderne er underrepræsenterede

71 procent af medlemmerne i Danmarks Lærerforening er kvinder, mens det kun er 57 procent af tillidsrepræsentanterne og 52 procent af kredsstyrelsesmedlemmerne, der er kvinder.

"Kvinderne er ikke godt nok repræsenteret, og det håber vi, at kunne få sat spot på. Vi håber, at flere får mod på opgaven og lyst til at engagere sig ved at skabe opmærksomhed omkring det", siger Regitze Flannov.

Informationskampagnen er sat i gang af en ligestillingsgruppe i hovedstyrelsen, der er nedsat med udgangspunkt i foreningens princippram, der slår fast, at det er vigtigt, at begge køn er repræsenteret:

"Foreningens bestræbelser for at sikre aktiv medvirken i fagforeningsarbejdet skal være målrettet såvel kvinder som mænd med det mål, at begge køn er ligeligt repræsenteret i foreningens besluttende organer." 

Se videoen "Derfor er det fedt at være TR - en dag i Stinnes liv", som er en del af kampagnen: