Frederiksberg Kommune
3   551

Nej-formand: Jeg opfatter det ikke, som om vi har tabt

På Frederiksberg har 85,3 procent af lærerne stemt nej ved urafstemningen. ”Vi respekterer selvfølgelig, at flertallet har villet noget andet end os. Men den høje stemmeprocent får mig til at mene, at vi skal have mere tillid til egne kræfter fremover”, siger deres formand Ane Søegaard.

Kredsstyrelsen på Frederiksberg anbefalede enstemmigt et nej. Og formand Ane Søegaard har været meget aktiv i debatten på nejsiden. Hun respekterer ja'et og vil arbejde for at få det bedste ud af resultatet.

"Men jeg kan ikke lade være med at sige, at resultatet jo ikke afspejler, at vi har en hovedstyrelse, som helt repræsentativt er i overensstemmelse med medlemmerne. En enig hovedstyrelse har sagt ja, men knap 30 procent af medlemmerne har sagt nej", siger Ane Søegaard.

Artiklen fortsætter under banneret

I hendes egen kreds har 85,3 procent af lærerne fulgt kredsstyrelsens anbefaling og stemt nej. Og kredsens stemmeprocent er med 81 procent højere end landsgennemsnittet på 77,3.

Ane Søegaard tænker også, at hun til hovedstyrelsesvalget i november vil have i baghovedet, hvem hun vil anbefale medlemmerne at stemme på.

"Vi vil selvfølgelig gerne pege på nogle, som er i overensstemmelse med den politiske og strategiske konklusion, vi er kommet frem til hos os".

Bidraget til demokratisk proces

Ane Søegaard er overbevist om, at der vil være plads til nej-sigerne i foreningen. Og hvis ikke, så skal de nok skabe den plads, griner hun.

"Resultatet er et ja - det vi fuldstændig respekt for. Jeg opfatter det ikke som om vi har tabt. Vi har giver vores bidrag til den demokratiske proces, men flertallet har truffet en anden beslutning. Det bakker vi op om. Vi er en fælles forening".  

Hun er også helt overbevist om, at alle har samme mål om at skabe bedre vilkår, uanset om man har stemt ja eller nej. Det er vejen derhen, de har været uenige om.

"Men jeg håber da også, at der kan være en eftertanke på, at knap en tredjedel ikke har tillid til, at det her resultat bærer nok fremad".

Mere tillid til egne kræfter

Den høje stemmeprocent ser hun som en kæmpe styrke for foreningen.

"Det er helt fantastisk. Det er super flot at have 77 procents medlemsopbakning. Det er en meget stærk markering af, at DLF er en stærk fagforening. Men netop derfor mener jeg også, at vi fremover skal have mere tillid til egne kræfter. Jeg synes, vi er stærkere, end det her resultat bærer præg af, og det synes jeg vi skal udnytte fremover".

Hun mener, at foreningen skal være en smule mere risikovillig til medlemmernes fordel og ikke acceptere arbejdsgivernes dagsorden i så udstrakt en grad.

"For eksempel ved jeg, at spørgsmålet om overenskomstperiodens længde slet ikke har været diskuteret. Hvor det for mig havde været helt naturligt at lave kortere perioder - fx på et år, når resultatet er så dårligt. Så jeg har et ønske om, at vi evaluerer for at blive stærkere sammen".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ