UC Nordjylland
0   815

Nye musiklærere uddannes i samspil med konservatorium

Jysk Musikkonservatorium og Læreruddannelsen i Aalborg går til august sammen om en ny læreruddannelse med et helt års musik indbygget, heraf to gange ti uger hvor de lærerstuderende undervises sammen med konservatoriets studerende.

"Med skolereformen har vi fået et nyt mødested, hvor musikpædagoger og musikere uddannet fra musikkonservatoriet skal arbejde tæt sammen med musiklærerne uddannet på læreruddannelsen. Dette samarbejde om musikundervisningen i folkeskolen og de frie skoler kan vi lige så godt tage fat på allerede under de studerendes uddannelse, mener Jesper Vinther, uddannelseschef på UC Nordjyllands læreruddannelse.

"Folkeskolen er første led i musikkens fødekæde, og med den nye folkeskolereform er der mulighed for at give musikken et historisk løft. Og det vil vi gerne på læreruddannelsen, og i samarbejde med musikkonservatoriet, være med til at hjælpe på vej", siger han i en pressemeddelelse om det nye samarbejde.

De kommende profillærere i musik får mere end dobbelt så meget musik på skemaet som de nuværende lærerstuderende, der har valgt musik. Musikken komer til at fylde et år af læreruddannelsens fire år, og dele af undervisningen foregår sammen med de studerende på musikkonservatoriet.

Giv et nummer før optagelse

Artiklen fortsætter under banneret

De to nordjyske uddannelsesinstitutioner forventer at optage 15-20 lærerstuderende på den nye linje. Kommende studerende, der gerne vil vie ders læreruddannelse i særlig grad til musikken, skal til en vejledende samtale for at få afstemt forventningerne til motivation, faglighed og musikalsk niveau. De skal forvente at optræde med sang, spil og bevægelse til den vejledende samtale.

På den nye uddannelse vil de studerende få undervisning i blandt andet sammenspil, korsang og individuelle musikalske færdigheder samt musikpædagogik, kulturelt entreprenørskab, lydteknik og performance. Tanken er, at de skal i praktik på kulturskoler, højskoler, musikefterskoler, men også folkeskoler, og den afsluttende bacheloropgave skal omhandle musikpædagogiske problemstillinger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
681 andre er allerede tilmeldt