Anders Bondo løb sammen med cirka 30 lærere 21,1 kilometer i weekenden for at markere årsdagen for lockoutens ophør.

Lærere løber et år efter lockouten

Under lockouten løb lærere fra Skt. Klemensskolen i Odense og kollegaer fra omegnen et halvmaraton eller mere hver dag for at demonstrere, at lærerne fremover skal løbe endnu hurtigere. I lørdags, godt et år efter af lockouten blev stoppet med regeringsindgrebet, mødtes lærerløberne igen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I det smukke solskinsvejr i lørdags snørede knap 30 lærere og formanden for Danmark Lærerforening løbeskoene og løb et halvmaraton i Odense. Det var et reunionløb for at mindes, at det var et år siden, at lærerne var lukket ude fra skolerne.

Lockout-tv: Lærere løber så langt det skal være

"Vi var 2 kolleger fra Skt. Klemensskolen i det sydlige Odense, der fik den ide at løbe et halvmaraton hver dag under lockouten. Tanken var at sende et signal om, at nu vil KL have lærerne til at løbe endnu hurtigere, end de i forvejen gør. Det vil umiddelbart ikke være noget problem i starten, men på den lange bane vil der helt sikkert opstå problemer med mere stress, og der vil komme langtidssygemeldinger på skolerne rundt i landet. Helt ligesom når man pludselig får den (tåbelige) ide at løbe 21,1 km hver dag. Det holder man ikke til i længden", skrev Michael Jensen i et indlæg på folkeskolen.dk under lockouten. Undervejs løb mere end 50 lærere fra Skt. Klemensskolen og andre skoler med.

Lærere løber halvmaraton hver dag under lockouten

Anders Bondo Christensen var med ude at løbe en dag under lockouten, og i lørdags var han også at finde på ruten.

"Det her er endnu et tegn på, at selv om man gjorde alt, hvad man kunne for at knække lærerne, så lykkedes det ikke. På trods af at regeringen helt ensidigt lov gav til fordel for arbejdsgiverne, så løber lærerne stadigvæk, og det synes jeg er en rigtig flot markering", sagde Anders Bondo til TV2 Fyn, inden løbet blev blæst i gang af formanden for Odense Lærerforening Anne-Mette Kæseler Jensen.

Lærer: Skal jeg fortsætte som folkeskolelærer?