Michael Jensen havde løbeskoene under armen, da han mødte sine lockoutede kolleger foran Skt. Klemensskolen i Odense i morges. Hvor mange kilometer han skal løbe vil vise sig

Lockout-tv: Lærere løber så langt det skal være

I dag løber de ud på de første 21,1 kilometer. Hvis konflikten trækker ud, kan det blive til mange flere. To odenseanske lærere har sat sig for at løbe et halvmaraton hver dag frem til lockouten er overstået.

Publiceret Senest opdateret
Kolleger og en gruppe af ældre elever følger på cykel de to odenseanske lærere på deres halvmaraton

løberuten

Start: Skt. Klemensskolen


- op igennem Skt. Klemens by


- ad åstien til Skovsøen


- videre af åstien til Munkemose


- igennem Eventyrhaven


- tværs over Flakhaven (pladsen foran Odense rådhus)


- tilbage ad Klaregade


- ud af Hunderupvej


- tilbage til Skovsøen


- samme vej tilbage,


Slut: Skt. Klemensskolen

I morgen og fremover løber de to lærere afsted fraSkt.Klemensskolen kl. 9.00. Alle er velkomne på ruten.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Se tv-indslag nederst på siden

"Det bliver hårdt og ikke kønt, men det er lidt ligesom uforberedt undervisning", griner Eddie Klinkby, der her til formiddag er mødt op i løbetøj foran Skt. Klemensskolen i Odense. Han har besluttet sig for at give lockout-løbets initiativtagere Michael Jensen og Jacob Lund Nielsen selskab på den 21,1 kilometer lange rute ind mod Odense, rundt og tilbage igen.

I dag er første dag, men i morgen, hele næste uge, og frem til KL lukker lærerne ind på skolen igen, vil Michael Jensen og Jacob Lund Nielsen snøre løbeskoene og begive sig ud på ruten. Om Eddie Klinkby løber med alle dage, vil han ikke love. Men i dag bakker han det gode initiativ op, som han siger. Eddie Klinkby kender ikke de andre fra lærerværelset, men underviser til daglig på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse. Frem mod startskuddet klokken 11 dukker også et par løbere fra en skole i Fredericia op. De har hørt om løbet på Facebook.   

"Vi er glade for opbakningen og for med løbet at kunne vise KL, at lærerne i forvejen løber hurtigt. Nu forbereder vi os så på at løbe endnu hurtigere", siger Michael Jensen.

Elever i hælene

Michael Jensen og Jakob Lund Nielsens kolleger fra Skt. Klemensskolen satte tidligt i morges en større banner-produktion og heppekors-koordination i gang foran skolen, hvor de hver morgen siden lockoutens begyndelse er mødtes for at demonstrere deres velvilje til at arbejde. Hvide lagner spændt op på solide bambusstænger blev overskrevet med store kapitæler: "LOCK OUT LØB". Halvvejs på ruten, i Munkemose i Odense, vil kollegerne så stå klar med bannerne, give opmuntrende tilråb og forfriskninger, løberne kan gribe i farten.

En gruppe elever fra 8. og 9. klasse vil også gerne bakke deres lærere op. De er således mødt op på deres cykler og vil følge løberne i hælene hele vejen.