Under lockouten arrangerede Michael Jensen "lockout-løb" sammen med sin kollega Jacob Lund Nielsen. Flere af dagene fik de selskab af elever, kollegaer fra andre skoler og Anders Bondo Christensen.

Lærer: Skal jeg fortsætte som folkeskolelærer?

Under lockouten løb Michael Jensen og hans kollegaer et halvmaraton eller mere hver dag for at demonstrere, at lærerne fremover skal løbe endnu hurtigere. Nu er Michael Jensen blevet træt, og han overvejer, om hans fremtid skal være i folkeskolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har det godt. Vores ledelse har gjort meget for, at vi kom godt tilbage efter lockouten, og at det her år har været rart. Men det er klart, at der er nogle ridser i lakken. Vi føler os lidt forsmået, men jeg tror, at det er den generelle holdning. Jeg synes ikke, at vi render og er pigefornærmede - vi er kommet videre".

Sådan lyder det fra Michael Jensen. Han er tillidsrepræsentant på Skt. Klemensskolen i Odense og en af de lærere, som Folkeskolen mødte sidste år under lockouten. Men når man kratter i lakken, er ridserne måske større end som så.

"Jeg er kørt træt. Lockout er én ting, implementering af folkeskolereformen og ny arbejdstid er en anden ting", siger Michael Jensen og fortæller, at han som tillidsrepræsentant har været meget i dialog med ledelsen om, hvordan de skal tackle skolereform og lov 409 - kort sagt hvordan de kommer videre. Det har taget på energien, og Michael Jensen genopstiller ikke til det kommende tillidsrepræsentantvalg.

"Det er ærgerligt, at det er endt ud på den måde. Men jeg tror, at det er en konsekvens af alle de ting, som vi har været igennem. Det har brændt mig ud".

Nu vil Michael Jensen passe sit arbejde og sig selv - selvom det jo også er vigtigt at passe på andre, som han siger.

"Jeg kan se nogle symptomer. Vi har aldrig haft meget sygefravær på skolen, vi har et godt kollegialt sammenhold, og vores sociale kapital er meget høj. Men vores langtidssygefravær er steget. Jeg er bekymret for, at det vil fortsætte".

Lockout-tv: Lærere løber så langt det skal være

Reunion-løb Forventningerne til det kommende skoleår er ikke store.

"Når jeg går hjem, så har jeg fri. Det ser jeg som positivt. Men jeg har også den der følelse: når jeg går hjem, så går jeg hjem - og så skal de ikke forvente noget af mig", siger Michael Jensen. Han har svært ved at skjule trætheden.

"Jeg må indrømme, at jeg tænker over, om jeg skal være folkeskolelærer. Men hvad kan jeg ellers?", siger Michael Jensen. For ham at se er et alternativ at blive efterskolelærer eller undervise på VUC.

Men én ting, som Michael Jensen ser frem til, er et reunion-løb med lockoutløberne 26. april.

"Jeg glæder sig til at se flere af lærerne igen. Vi var oppe på 50 løbere fra forskellige skoler, og Anders Bondo løb også med en dag". Mere end 21 kilometers løb hver dag var dog mere end Michael Jensens akillessene kunne klare, og han måtte trække sig undervejs i lockouten. Fremtiden vil vise om han holder til folkeskolen.

Lærere løber halvmaraton hver dag under lockouten