Arbejdstid - lokalt
0   431

Enighed om arbejdsdage og -uger i Vesthimmerland og Rebild

I Rebild og Vesthimmerland Kommuner har kredsen indgået en aftale om, hvor mange uger og dage lærerne fremover skal arbejde. Det giver ro om fremtiden, håber kredsformanden.

"Det er måske lidt stort at kalde det en arbejdstidsaftale, men vi er blevet enige om, hvor mange dage man kan fordele tjenesten på". Sådan lyder det fra formanden fra Himmerlands Lærerkreds, Søren Eriksen, om de fælles forståelser, som kredsen har indgået med to kommuner (se dem i linket til højre).

"Vi har indgået en fælles forståelse om, at vi har en nettoarbejdstidsnorm. I Vesthimmerland Kommune skal arbejdet ligge på 210 dage og i Rebild på 42 uger", siger han.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er ikke indgået aftaler for tilstedeværelsen, men hvis man dividerer 1680 med 210 dage eller 42 uger bliver det til 40 timer om ugen, fortæller Søren Eriksen. Det er muligt lave aftaler for dette lokalt på skolerne, men i Rebild Kommune er udgangspunktet fuld tilstedeværelse.

210 dage og 42 uger næsten det samme
På 42 uger er der 210 arbejdsdage, og forskellen på de to aftaler om henholdsvis 210 dage og 42 uger er ikke andet end formuleringen. Dog lægger de 210 dage op til, at det er mere fleksibelt, hvornår de resterende ti dage udover skoleåret placeres.

Selvom aftalerne ikke dækker over andet en årsnorm og arbejdsdage/-uger, så er den vigtig for Himmerlands Lærerkreds.

"Der gik rygter om, at nogle skoleledere ville udnytte alle 226 arbejdsdage og for eksempel sende folk på arbejde i hverdagene i påskeferien. Vi indgik en aftale for at sikre ro til lærerne", siger Søren Eriksen. Han vil gerne indgå flere aftaler med kommunerne om arbejdstiden fremover, men det er kommunerne ikke meget for.

"Der er ikke udsigt til at vi kommer videre, men vi har ikke opgivet alt håb", fortæller Søren Eriksen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ