"I samarbejdets ånd, har vi valgt at kalde lokalaftalen for samarbejdsaftalen", siger formand for Fredensborg Lærerkreds Jørgen Cseh.

Fredensborg-lærere får arbejdstidsaftale

Lærerne i Fredensborg kan maksimalt komme til at undervise 845 timer om året. De skal som udgangspunkt være på skolen 35 timer om ugen i 42 uger, men de kan også vælge fuld tilstedeværelse. Sådan lyder en samarbejdsaftale, som kommune og kreds underskriver i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Fredensborg var lærerne delte om, hvordan de ønskede rammen for arbejdstiden næste år. Mange ønskede fuld tilstedeværelse, mens de fleste gerne så, at det var muligt at have arbejdstimer hjemme. Formand for Fredensborg Lærerkreds Jørgen Cseh lyttede til medlemmerne og kunne på generalforsamlingen præsentere dem for en aftale med kommunen, hvor de kan vælge mellem fuld tilstedeværelse eller en tilstedeværelsesstid på 35 timer og så en pulje på 210 timer, som lærerne selv kan råde over. Loftet over undervisningstiden på 845 timer omfatter både fagopdelt undervisning og understøttende undervisning. 

Desuden skal hver lærer have en opgaveoversigt, hvor de kan se møde-  og sluttidspunkt for tilstedeværelse på skolen. Endelig kan 6. ferieuge afvikles som hele dage.

"I samarbejdets ånd har vi valgt at kalde lokalaftalen for samarbejdsaftalen", siger formand for Fredensborg Lærerkreds Jørgen Cseh.

Hårde forhandlinger

"Det har været lange og hårde forhandlinger. Vi betingede os, at det var generalforsamlingen, der godkendte aftalen. Og det betød, at vi havde flere medlemmer med til generalforsamling end nogensinde før".

Og lærernes holdning var klar. 144 stemte for aftalen, mens blot 8 stemte imod. En håndfuld undlod at stemme.

Jørgen Cseh er glad for forløbet. Han understreger, at hvis man ikke vælger fuld tilstedeværelse, så er 35 timer om ugen i gennemsnit et udgangspunkt. Skolerne kan ændre på det, hvis man lokalt ønsker en tilstedeværelse under 35 timer om ugen.

"Men hvis skolerne ændrer noget i aftalen lokalt, så skal det selvfølgelig være en forbedring af aftalen, og kredsen skal sige god for det", siger han.    

Her er enighed om arbejdstid