Arbejdstid - lokalt
0   653

Fredensborg-lærere får arbejdstidsaftale

Lærerne i Fredensborg kan maksimalt komme til at undervise 845 timer om året. De skal som udgangspunkt være på skolen 35 timer om ugen i 42 uger, men de kan også vælge fuld tilstedeværelse. Sådan lyder en samarbejdsaftale, som kommune og kreds underskriver i dag.

I Fredensborg var lærerne delte om, hvordan de ønskede rammen for arbejdstiden næste år. Mange ønskede fuld tilstedeværelse, mens de fleste gerne så, at det var muligt at have arbejdstimer hjemme. Formand for Fredensborg Lærerkreds Jørgen Cseh lyttede til medlemmerne og kunne på generalforsamlingen præsentere dem for en aftale med kommunen, hvor de kan vælge mellem fuld tilstedeværelse eller en tilstedeværelsesstid på 35 timer og så en pulje på 210 timer, som lærerne selv kan råde over. Loftet over undervisningstiden på 845 timer omfatter både fagopdelt undervisning og understøttende undervisning. 

Desuden skal hver lærer have en opgaveoversigt, hvor de kan se møde-  og sluttidspunkt for tilstedeværelse på skolen. Endelig kan 6. ferieuge afvikles som hele dage.

Artiklen fortsætter under banneret

"I samarbejdets ånd har vi valgt at kalde lokalaftalen for samarbejdsaftalen", siger formand for Fredensborg Lærerkreds Jørgen Cseh.

Hårde forhandlinger

"Det har været lange og hårde forhandlinger. Vi betingede os, at det var generalforsamlingen, der godkendte aftalen. Og det betød, at vi havde flere medlemmer med til generalforsamling end nogensinde før".

Og lærernes holdning var klar. 144 stemte for aftalen, mens blot 8 stemte imod. En håndfuld undlod at stemme.

Jørgen Cseh er glad for forløbet. Han understreger, at hvis man ikke vælger fuld tilstedeværelse, så er 35 timer om ugen i gennemsnit et udgangspunkt. Skolerne kan ændre på det, hvis man lokalt ønsker en tilstedeværelse under 35 timer om ugen.

"Men hvis skolerne ændrer noget i aftalen lokalt, så skal det selvfølgelig være en forbedring af aftalen, og kredsen skal sige god for det", siger han.    


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ