SFs tidligere formand Annette Vilhelmsen er uddannet friskolelærer og cand. pæd. i almen pædagogik. Posten som undervisningsordfører bestred hun også, da før hun blev formand for SF.

Annette Vilhelmsen ny undervisningsordfører for SF

SF's tidligere formand Annette Vilhelmsen overtager posten som børne- og undervisningsordfører fra Pernille Vigsø Bagge.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det bliver den forhenværende partiformand og tidligere minister for blandt andet børneområdet, Annette Vilhelmsen, der skal stå i spidsen for SFs undervisningspolitik. Et område Vilhelmsen i øvrigt også var ordfører for, før hun blev formand for SF.

Den tidligere undervisningsordfører, Pernille Vigsø Bagge, har været loyal over for folkeskolereformen - SF er en del af forligskredsen - men har blandt andet sagt om den kommende resultatstyring om folkeskolen:

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har været forbeholdne, og det skyldes først og fremmest, at vi er bekymrede for, at testene bliver ophøjet til ubestridelige måleinstrumenter, og at man får et fejlagtigt indtryk af, at testresultaterne giver et fuldt billede af fagligheden i folkeskolen", sagde Pernille Vigsø Bagge, da regeringens redegørelse om de nationale test blev diskuteret Folketinget i januar.

Vigsø Bagge advarede imod at lade testene blive en spændetrøje, der kan indskrænke undervisningen i skolen.  "Men vi er gået konstruktivt ind i arbejdet, fordi vi gerne vil medvirke til at øge kvaliteten og anvendelsen af testresultaterne".

Derudover gjorde SF også deres standpunkt klart, når det drejer sig om lokalaftaler for lærernes arbejdstid, da dette emne var til debat under behandlingen af det lovindgreb, der førte til afslutningen på konflikten om lærernes arbejdstid.

"Jeg er særlig glad for, at det nu bliver muligt også at lave lokale aftaler", sagde Pernille Vigsø Bagge i sin ordførertale ved førstebehandlingen af lovindgrebet.

Nu begynder slagsmålet om lokale arbejdstidsaftaler

Folkeskolen.dk er på vej med et længere interview med SF's nye børne- og undervisningsordfører.

Læs mere

Se SFs listen over SFs nye ordførere her.