Trine Bollhorn og Holbæk Lærerkreds har i valgkampen arbejdet for at få skolepolitikken på dagsordenen.

Kommunalvalg i kredsstyrelsen: Har været på gaden og holdt vælgermøde

Holbæk Lærerkreds har i valgkampen arbejdet for at få politikerne til at give tilsagn om lokalaftaler om lærernes arbejdstid. Lærerne har holdt valgmøde og i det hele taget arbejdet for at få politikernes folkeskolepolitik på banen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som man har kunnet se på folkeskolen.dk's Danmarkskort over landets byrådskandidater er der stor forskel på, hvad de forskellige kandidater vil med skolen.

Folkeskolen.dk tager de kommende dage fat i flere lokale lærerkredse for at høre, hvordan de har arbejdet kommunalpolitisk før og efter valget.

Trine Bollhornarbejder på Sofielundskolen i Holbæk og sidder i styrelsen i Holbæk Lærerkreds. Hun fortæller, at det var for at få en afklaring på, hvad de lokale ville med skolen, at Holbæk Lærerkreds sammen med en række af områdets øvrige faglige foreninger havde indkaldt til vælgermøde, hvor lærerkredsens fokus var at finde ud af, hvor de forskellige kandidater stod i forhold til at forhandle en lærerarbejdstidsaftale for hele kommunen. Byens nuværende Venstre-borgmester har nemlig allerede i foråret klart afvist, denne mulighed.

"Kredsformanden spurgte de forskellige kandidater, hvad de mente om en lokalaftale, men der var ingen, der ville give tilsagn om, at de ville have en", fortæller Trine Broholm til folkeskolen.dk.

Kommunalvalg: Se, hvad kandidaterne mener om folkeskolen

Lokal usikkerhed Ellers har lærerne fra Kreds 52 været på gaden samtidig med Holbæks politikere og arbejdet for at få givet deres bud på skolens udfordringer - ligesom de i har indtrykket en annonce i den lokale avis for at markere lærernes synspunkter på skolepolitikken.

"Det er spændende med lokalvalg, at det er så lokalt, at der bliver lavet studehandler også på valgnatten. Sidste gang skiftede en fra de radikale spor midt om natten, så det blev Venstre i stedet for Socialdemokratiet, der blev løb med borgmesterposten. Så man kan ikke vide, hvordan det vil ende, før de har konstitueret sig", siger Trine Bollhorn.

Skolepolitik kan flytte stemmer ved kommunalvalget